Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Creativi, inventivi şi ingenioşi, voluntarii reşiţeni s-au reunit la sfârşitul săptămânii, pentru o seară de dialog.

Recunoaştere, dialog, încredere, cooperare, bilanţ, dezvoltare, voie bună, zâmbete, prietenie, sunt cuvintele cheie care stau la baza acestui eveniment devenit deja o tradiţie în comunitatea noastră. Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, Balul Voluntarilor s-a dorit a fi o recunoaştere adusă celor cu care organizaţiile din Reşiţa lucrează, pentru contribuţia pe care ei o aduc la dezvoltarea durabilă a comunității locale. Această reuniune s-a constituit într-un mecanism de dialog între actorii sociali din plan local pentru a sărbători realizările de peste an ale voluntarilor acestora.

În 2016, tema balului a fost „Gala voluntarilor de succes“. Astfel, voluntarii reşiţeni au lăsat timiditatea deoparte, permiţând succesului să se reflecte şi în hainele cu care au venit îmbrăcaţi, reprezentând oameni liberi, cu încredere, sinceri, pe care te poţi bizui, conta şi care de multe ori dau sentimentul de siguranţă cetăţenilor din comunitate. În cadrul evenimentului, tinerii au venit gata de acţiune, identificând şi aplicând metode inventive de strângere de fonduri, oferind servicii, produse şi bunuri celorlalţi invitaţi, gândind şi aplicând strategii de marketing şi valorificând specificul organizaţiei din care fac parte.

„Lupta“ s-a dat pentru titlurile de „Cel mai productiv voluntar“ şi „Cel mai în trend voluntar“, chiar dacă toţi tinerii au ieşit învingători la finalul serii. Jurnal de Caraş-Severin este partener media al evenimentului organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, în parteneriat cu Centrul de Voluntariat Reşiţa.