Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – 32 de tineri voluntari ai Cycling Romania, împărțiți în opt echipe, au parcurs, timp de două săptămâni, peste 5.000 km pe bicicletă pentru a investiga trasee de cicloturism pe malul Dunării.

Cele opt echipe, formate din români și bulgari, au plecat pe 24 iunie din Călărași și Oravița și au parcurs trasee de 80-140 km/zi, ajungând în locuri pitorești, cu obiective atractive și oameni cu povești interesante.

„Am reușit să identificăm un număr mare de trasee ce pot fi parcurse cu bicicleta pe care le vom prezenta pe portal, în luna septembrie. Urmează ediția 2014, prin care vom investiga și mai multe zone. Cicloturismul generează venituri anuale de 44 miliarde de euro la nivel european, iar noi suntem convinși că și România poate deveni o destinație atractivă, atât pentru cicloturiștii străini, cât și pentru cei români”, a declarat Mircea Crisbășanu, coordonatorul proiectului Cycling Romania. El a explicat că Dunărea atrage peste 1,5 milioane de turiști anual în sectorul Passat-Viena, în timp ce malul românesc atrage doar câteva sute de turiști străini anual.

Reprezentanții administrației locale și ai grupurilor de acțiune locală au discutat despre importanța cicloturismului pentru dezvoltarea comunităților locale, un proces pe termen lung, care poate să atragă un număr mare de turiști pe malul românesc al Dunării. Turul Dunării este organizat de către Asociația ROI și Cycling Romania, fiind susținut de Programul Uniunii Europene „Tineret în acțiune”, Ministerul Tineretului și Sportului şi alte asociaţii.

Adaugă comentariu