Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Din toamna acestui an, Clubul Sportiv Volei Club Banatul Caransebeş va începe o nouă filă de istorie. Pentru că va evolua în Campionatul Diviziei A1 de volei masculin.

O performanţă deosebită, un vis împlinit după 30 de ani de aşteptare, de frământări, orgolii şi ambiţii gugulane, pecetluit la finalul turneului de baraj găzduit recent de Sala Polivalentă din Caransebeş.

Astfel, din noua postură, elevii antrenorului Pavel Craia sunt hotărâţi să aibă evoluţii constant bune, să se ridice la nivelului eşalonului, cu speranţa că vor face o frumoasă propagandă voleiului caransebeşean.

„Am încheiat un sezon extrem de greu, iar munca noastră, crezul nostru că vom învinge au avut un sfârşit de campionat fericit, a precizat prof. Pavel Craia. Am convingerea că vom face o figură frumoasă în Divizia A1, fiindcă am mare încredere în băieţi“.

La fel de optimist este şi Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş: „Când am decis să investim în această echipă, în aceşti băieţi minunaţi am avut convingerea că vom izbândi şi în acest frumos sport, care este voleiul. Am reuşit să le oferim caransebeşenilor încă o satisfacţie sportivă, pe lângă promovarea echipei de fotbal. Sigur bucuria este mare, dar va trebui să ne concentrăm foarte serios pentru pregătirea noului sezon competiţional. Fiindcă avem obligaţia continuăm la standarde ridicate, ceea ce am început“.

Să mai spunem că, în urma tragerii la sorţi, în prima etapă a campionatului, Volei Club Banatul Caransebeş va evolua în compania formaţiei Şimleul Sivaniei, grupare pe care o va întâlni şi în Cupa României.

Adrian Roman