Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ambasadorul Werner Hans Lauk a dat asigurări referitoare la transmiterea oportunităţilor către investitorii germani.

 Vineri dimineaţă, delegaţia condusă de ambasadorul Germaniei, din care a făcut parte şi consulul republicii federale la Timişoara, Rolf Maruhn, a participat la discuţii cu primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu. „Am dorit să prezentăm oportunităţile Reşiţei şi am găsit înţelegere la partenerii de care aveam nevoie. Am fost asiguraţi de deschidere pentru colaborare şi susţinere, pe un termen îndelungat. A fost vorba despre investitori şi parteneriate pentru derularea unor proiecte cu comunităţi din Germania„, a amintit primarul Stepanescu.

La rândul său, Excelenţa Sa Werner Lauk a apreciat potenţialul turistic şi resursele naturale din jurul Reşiţei, considerând că turismul de iarnă este un punct important de atracţie în zonă. „Am decis să strângem relaţiile cu comunitatea reşiţeană, atât pentru investiţii dar şi să promovăm frumuseţile naturale pe care le-am remarcat. Salut activităţile, cultura şi limba germană promovată aici de către Forumul Democrat al Germanilor, baze de plecare şi pentru colaborările ulterioare”, a amintit ambasadorul.

Ulterior, delegaţia s-a deplasat la Consiliul Judeţean pentru o întrevedere cu preşedintele Sorin Frunzăverde şi cu prefectul Silviu Hurduzeu. Werner Lauk a precizat că a cerut informații despre potenţialul judeţului, despre condiţiile-cadru existente pentru investiţii în industrie sau alte sectoare. În acest sens, ambasadorul a amintit că, în funcţie de posibilităţile de care dispune, va transmite investitorilor germani respectivele informații şi oportunităţi.

„Am avut ocazia să schimbăm opinii în legătură cu o posibilă colaborare, în perioada următoare, în cadrul general consacrat între spaţiul german şi Caraş-Severin. Am discutat şi despre Strategia Dunării, un concept pus la punct de către Comisia Europeană, la care participă toate ţările riverane Dunării. Este vorba despre zonele riverane mai puţin emancipate, de la Budapesta în jos. Proiectele vor trebui accesate de autorităţi publice, statale sau regionale. Dar vor exista şi colaborări cu agenţi economici sau cu instituţii de dezvoltare din Germania. Există asociaţii de dezvoltare economică din Baden-Wurtenberg şi Ulm ce doresc să se implice, alături de autorităţile române. Dar finanţarea vine de la Comisia Europeană”, a declarat preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. ionitatoderita Reply

    DAR DE SPAGA NU S-A DISCUTAT? SPAGA NU A CERUT NIMENI?NU-MI VINE SA CRED!

Adaugă comentariu