Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit datelor stratistice prezentate de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, luna mai a acestui an a prezentat o revigorare în ceea ce priveşte investiţiile nou înfiinţate.

În condiţiile în care în primele patru luni ale anului nu treceau de sută, pe perioada lunii trecute, 130 de agenţi economici au decis să-şi înmatriculeze afacerea. Ca şi în lunile trecute, predominează persoanele fizice. Din totalul înmatriculărilor, 45 de oameni de afaceri au ales ca formă juridică să devină societăţi cu răspundere limitată (SRL), iar ceilalţi – 61 persoane fizice autorizate (PFA), 23 întreprinderi individuale (II) şi o întreprindere familială.

O supriză plăcută reiese din statisticile referitoare la oamenii de afaceri care au adus capital străin în judeţ, numărul acestora dublându-se faţă de cifrele lunilor trecute. Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, opt agenţi economici au deschis o afacere cu participare de capital străin: trei din Austria şi câte unul din Serbia, Ungaria, Republica Moldova, Belgia şi Germania.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu