Caraş-Severin, Romania

GÂRNIC – O serie de lucrări realizate cu finanţare guvernamentală prind contur în două localităţi din Clisura Dunării.

Aşteptarea localnicilor din Padina Matei, comuna Gârnic, ia sfârşit. După mai bine de şapte ani de la demarare, lucrarea privind alimentarea cu apă a satului Padina Matei îşi are recepţia săptămâna viitoare. De această investiţie, realizată cu fonduri guvernamentale, se vor bucura puţin peste 1.100 de persoane, spune primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu.

„Recepţia finală va avea loc în numai câteva zile, şi, deşi lucrare trenează de atâţia ani, ne bucurăm să o vedem încheiată. Pentru viitor ne dorim şi o reţea de canalizare, atât la Padina Matei, cât şi la Gârnic“, ne-a declarat primarul Nicolae Tismănariu. Profitând de vremea frumoasă, o echipă de muncitori lucrează, în aceste zile, la consolidarea şi reabilitarea străzilor şi drumurilor comunale, afectate de viiturile de la sfârşitul verii.

„Vorbim despre 3,5 kilometri de străzi interioare din Padina Matei şi Gârnic, dar şi despre DC 49 Padina Matei – Moldova Nouă. Pentru aceste lucrări ni s-a alocat prin Hotărâre de Guvern suma de 500.000 de lei“, a mai precizat Tismănariu. O altă veste bună vine de această dată pentru şoferi, după ce Primăria Gârnic şi Ministerul Dezvoltării au semnat un contract de finanţare, în valoare de 2,2 milioane de euro, pentru asfaltarea celor zece kilometri de drum care leagă Padina Matei de oraşul Moldova Nouă. Lucrările la acest drum ar putea demara până la finele anului, primăria aflându-se momentan cu acest proiect în faza de reevaluare a ofertelor depuse de constructori.

Adaugă comentariu