Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţa va avea automate de bilete pentru transportul în comun şi panouri cu afişaj electronic.În sfârşit, Reşiţa ar putea reintra în rândul oraşelor civilizate, în care călătorul pe mijloacele de transport în comun să-şi poată procura bilete la fel ca în orice altă urbe, şi nu din interiorul autobuzului sau tramvaiului. Nu de puţine ori, cei veniţi din afara Reşiţei se vedeau puşi în încurcătură, în staţiile mijloacelor de transport în comun neputând fi procurate bilete de călătorie. Iar reşiţenii, obişnuiţi să-şi cumpere bilet în timpul cursei, aveau probleme în alte oraşe pentru că uitau să plătească preţul tichetului.

Astfel, în scurt timp, municipiul ar putea avea în staţii panouri care vor afişa electronic rutele mijloacelor de transport în comun – iar afişajul din interiorul acestora va fi adaptat staţiilor reşiţene –, precum şi automate pentru bilete.

„La solicitarea primarului municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu prin Serviciul de Gospodărie Urbană şi Mediu, operatorul de transport în comun a efectuat o analiză în urma căreia vă aducem la cunoştiinţă faptul că în termen de două luni de zile se vor monta automate pentru bilete de transport în comun şi panouri de afişaj electronic în staţiile de aşteptare din municipiu, iar afişajul electronic al autobuzelor va fi funcţionabil şi adaptat staţiilor din Reşiţa“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Totuşi, nu toate lucrurile sunt roz în Reşiţa la capitolul transport în comun. În primul rând pentru că autobuzele sunt cam joase pentru relieful craterelor din asfaltul Reşiţei, dar nu numai. „Ca urmare a nerespectării programului de transport local în comun, din data de 4 septembrie, Primăria Reşiţa a sancţionat operatorul de transport şi l-a avertizat ca pe viitor să acorde mai multă atenţie evenimentelor de anvergură, organizate pe domeniul public, ce impun asigurarea acestui serviciu public“, după cum ne-a informat Marius Bălean, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Reşiţa, referindu-se în particular la Sărbătoarea Berii, organizată între 1 şi 4 septembrie, în Piaţa Tricolorului.

Antoniu Mocanu

2 Comments

  1.  am avut fabrica de autobuze in oras,de ce a mai trebuit sa inportam???si ne-am gasit de la cine…DE LA RUSI..

  2. Atlantis.Gift Reply

     Vorbim peste 2 luni despre aceste vise daca isi va mai aminti cineva de ele!

Adaugă comentariu