Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Rosso-nerii au câștigat cu 3-1 derby-ul cu Național Sebiș.

Elevii lui Leontin Doană au obținut sâmbătă, 11 martie, o victorie foarte importantă cu scorul de 3-1 împotriva echipei Național Sebiș. Reșițenii s-au apropiat la doar 2 puncte de adversara sa din acest joc și au rămas în lupta pentru promovare. În cazul unei înfrângeri, rosso-nerii și-ar fi micșorat considerabil șansele la prima poziție din clasament.

CSM Reșița a început mai slab prima repriză, iar primele ocazii de a marca ale partidei au fost ale oaspeților. Cu toate acestea, Fabian Himcinschi a reușit să deschidă scorul cu o lovitură de cap în minutul 8 al jocului. Replica echipei Național Sebiș a venit prin Săulescu, care a reușit să înscrie cu trei minute înainte de pauză.

În repiza secundă, Reșița a intrat mult mai motivată în teren de la vestiare, iar în minutul 71, același Fabian Himcinschi a înscris, ducând scorul la 2-1 în favoarea gazdelor. Peste doar 10 minute, Cristian Poiană a majorat avantajul reșițenilor, iar elevii lui Leontin Doană se impun cu scorul de 3-1 în fața ocupantei primului loc din Liga a III-a, Seria a IV-a.

„A fost un adevărat derby, dar eu spun că s-a văzut adevărata valoare dintre cele 2 echipe. Le-am spus și băieților că am încredere în ei și că am încredere în valoarea lor. Au dat dovadă la acest meci de determinare, de atitudine, pentru că doar cu muncă și cu modestie am fi putut câștiga acest joc. S-a jucat pe un teren foarte greu, din minutul 20 s-a accidentat Breșneni, un jucător exponențial pentru noi, dar caracterul lui a ieșit la iveală. A rămas în teren și a reușit să joace până la finalul meciului. Vreau să-i mulțumesc pe această cale și vreau să-mi felicit jucătorii, pentru că încă o dată, au demonstrat cine este cea mai bună echipă din serie. Lupta pentru prima poziție rămâne deschisă, iar după părerea mea, avem șanse egale cu Ripensia, Deva sau Lugojul la promovare”, a declarat antrenorul Leontin Doană.

CSM Reșița: Zimmermann, Săndescu, Banac, Opriș, Liuba, Szijj, Breșneni, Poiană, Muselin, Beloescu, Himcinschi. Au mai intrat: Bloju, Costescu, Coviț și Negoescu.