Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – FCM Reșița a învins CSM Lugoj cu scorul de 3-2 (1-1), în etapa a XXV-a a Ligii a III-a de fotbal, Seria a IV-a, prin două goluri marcate în ultimele minute ale partidei.

Formația reșițeană, pregătită de antrenorii Roco Sandu și Valentin Boșca a primit, vineri, 24 mai a.c., pe Stadionul „Mircea Chivu“, replica echipei CSM Lugoj. Se anunța o partidă dificilă pentru FCM Reşiţa, fiindcă tehnicienii aveau mari probleme de lot, cu indisponibilități și suspendări. Iar lugojenii veneau cu dorința de a obține cel puțin un punct, în speranța de a se salva de la retrogradare. Drept urmare, a rezultat o confruntare aprigă, lupta pentru balon fiind îngreunată și de suprafața de joc, afectată de vremea potrivinică din ultimele zile.

Așadar, s-a început în forță, de ambele părți. Și, la prima acțiune mai periculoasă de atac, FCM Reșița avea să deschidă scorul, în minutul 4, Costescu învingându-l pe Rusu din interiorul careului, după ce aceasta din urmă a respins șutul lui Fedor. După primirea golului, CSM Lugoj a revenit în joc, forțând egalarea. Pe care a reușit-o în minutul 31, prin Bogdan Steop, după o lovitură de colț, de pe partea dreaptă executată de Stoica.

A urmat un joc pe contre, în urma căruia, în finalul primei reprize FCM Reşiţa a fost aproape de a prelua conducerea. Însă, „centralul“ le-a refuzat un penalty, la Staicu, acesta alegându-se și cu un cartonaș galben. La zece minute de la reluare, CSM Lugoj a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, transformată de Petru Ploscariu. Iar speranțele timișenilor renășteau. În condițiile în care se menținea un anumit echilibru în joc.

Dar, după minutul 60, elevii antrenorului Roco Sandu, trimis însă de la pauză în tribună, pentru un dialog cu „centralul“, au urcat tot mai mult în careul advers. Astfel că, după ce Varea a irosit o mare ocazie de gol (min. 78), în minutul 80 a venit egalarea, avându-l ca autor pe Staicu.

În fine, în ultimele momente ale jocului, când partida se îndrepta spre un rezultat de egalitate, Costescu a reluat imparabil, din careul lugojan, după un corner de pe dreapta, risipind orice suspiciuni. Cu alte cuvinte, bucurie în tabăra reșițeană, tristețe în cea lugojeană, elevii antrenorului Remus Steop rămânând minute în șir în preajma vestiarului.

FCM Reşiţa – Pitaru, Varea, Radu, Costescu, Staicu, Breşneni, Filip, Dutciuc, Vajou, Fedor, Jorz, Marcu, Văcărescu, Raul, Popa, Voin. Antrenori: Roco Sandu şi Valentin Boşca.

7 Comments

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    Un merit de necontestat in victoria rossonerilor il are galeria care a “impins“ gazdele spre cucerirea celor trei puncte! Resita nu putea repeta ispravile miticilor de la Steaua si Dinamo!

  2. LuxPhotoFuchs Reply

    Nu cred ca mai exista in lume vreo publicatie cat de cat onorabila care in cadrul unei cronici de la un meci de fotbal sa nu publice echipele care au jucat!! Vezi expressdebanat, caon, argument,7 zile!!! Am activat 35 de ani in jurnalistica sportiva dar niciodata nu am uitat de adevaratii actori – JUCATORII! Macar sunteti singurii care ati dat rezultatul final!

  3. Incepand cu egalarea de 2-2 ,galeria lui Gurgu nu a mai incurajat echipa.Ce sa intamplat ? au fost deranjati ca am reusit sa egalam ? De ce la 3-2 paraseau tribuna ?De ce nu au ramas sa felicite echipa si sa se bucure alaturi de idoli din teren pentru aceasta frumoasa victorie ? Demisia !

Adaugă comentariu