Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Alţi 13 maidanezi „culeşi“ de pe străzile Reşiţei au pus lăbuţele pe paşaport şi au luat calea Occidentului.Deja ne-am obişnuit ca peisajul reşiţean al patrupedelor fără stăpân, unul trist, de altfel, să aibă şi câteva raze de soare pentru animalele ajunse pe maidan tot din vina noastră. În afară de padocul de pe Dealul Lupacului, care a fost modernizat şi unde câinii au parte de condiţii mai bune, Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Dogs Center din Reşiţa a mai dat o speranţă animalelor fără stăpân, continuând „exportul“ unora dintre acestea spre Germania. În cadrul celei mai recente acţiuni, un număr de 13 căţei au fost duşi definitiv de preşedintele asociaţiei, Loredana Palcovici, în statul occidental, trei dintre ei găsindu-şi imediat stăpân. De fapt, organizaţia reşiţeană a găsit mereu familii adoptive în Germania pentru patrupedele salvate de pe străzile urbei.

„Asociaţia noastră este singura din Reşiţa ce salvează câini de pe străzi, îi sterilizeaza, le implantează microcipuri, îi vaccinează, le face paşaport şi le gaseşte stăpâni, atât în ţară, cât şi în străinătate, se mândreşte Loredana Palcovici. Noi suntem cei care am reuşit să facem ca Reşiţa să primească ajutoare din Elveţia, prin asociaţia care se ocupă în prezent de adaposul de pe drumul Lupacului. În cei doar patru ani de la înfiinţare, am reuşit să dăm spre adopţie peste 300 de câini şi pisici, animale abandonate, care şi-au trăit zilele pe străzile oraşului. Doar în Germania, până în prezent, am reuşit să perfectăm 50 de adopţii de câini din Reşiţa. Şi am reuşit să sterilizăm peste 100 de câini şi pisici pentru a opri înmulţirea necontrolată şi în special suferinţa puilor ce urmau să se nască pe străzile Reşiţei“.

Reamintim faptul că situaţia câinilor din padocurile reşiţene s-a îmbunătăţit mult după închiderea adăpostului de la Minda şi după ce Primăria Reşiţa şi asociaţia elveţiană Wings of Care (WIOCA) au investit în cel de pe Dealul Lupacului. Totodată, reprezentanţii municipalităţii au văzut relaţiile cu partenerul elveţian drept cea mai bună colaborare pe care o are primăria la ora actuală.

Potrivit Loredanei Palcovici, luna aceasta, alte două căţeluşe, salvate tot de pe străzile Reşiţei, urmează să ia calea Germaniei, la viitori stăpâni.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu