Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Finalul ședinței legislativului caransebeșean de vineri, 29 iulie, a venit și cu o veste de mare interes pentru comunitatea locală.

Primarul Felix Borcean i-a anunțat pe aleșii locali prezenți că Ministerul Sănătății a alocat fonduri consistente pentru reparații capitale și reabilitări la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Mai precis, este vorba de o alocare de aproape 7,8 milioane de lei, adică aproximativ 1,8 milioane euro, bani care vor fi folosiți pentru reparații capitale și reabilitarea ultimelor două etaje, „pentru construire Bloc operator centralizat și Terapie Intensivă”.

„Am primit o veste bună de la Ministerul Sănătății, adică o primă tranșă de 1,8 milioane euro. Dacă vom reuși să cheltuim așa cum trebuie acești bani, adică până la finele acestui an, la anul vom primi finanțare de la minister și pentru restul spitalului, la final fiind vorba de aproape 8 milioane de euro”, a precizat primarul Felix Borcean, răspunzând în acest fel unei interpelări cu privire la problemele unității medicale, lansată în plen de consilierul PSD, Eugen Muntean, fost director al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. „Este bine, este foarte frumoasă această veste, chiar este nevoie de reabilitare la spital”, a replicat și Muntean, actual șef al secției Obstetrică-Ginecologie din cadrul principalei instituții sanitare a Caransebeșului și a unei bune părți din zonă.

Asupra problemelor spitalului și a altor subiecte care au fost supuse dezbaterilor legislativului caransebeșean vom reveni.