Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La nouă ani de la moartea regretatului om de cultură, foştii colaboratori ai acestuia îi aduc un omagiu.

Consiliul Judeţean, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în colaborare cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Românu“ din Reşiţa organizează în perioada 19 – 20 februarie simpozionul omagial şi festivalul folcloric Velişcu Boldea.

Prima parte a medalionului omagial debutează joi, 19 februarie, în comuna Bănia, cu un spectacol folcloric susţinut de ansamblurile folclorice: „Semenicul, „Reşiţeana“, „Fanfara de copii din Bănia“, „Fanfara de adulţi din Bănia“, „Cununiţa“ şi „Almăjana“. Vineri, 20 februarie, la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, va avea loc, de la ora 11.00, o întâlnire la care vor participat personalităţi ale artei şi culturii cărăşene, precum şi foşti colaboratori şi prieteni ai regretatului Velişcu Boldea.

Velişcu Boldea s-a născut în localitatea Prilipeţ, la 2 noiembrie 1937. Clasele primare şi gimnaziale le-a făcut la Anina, complectându-şi studiile la Institutul de Limba şi Literatura Rusă. A îndrăgit cântul şi jocul popular, iar de-a lungul timpului a activat în mai multe echipe de dansuri populare din ţară. Pentru o scurtă perioadă de timp a fost profesor de limba rusă la Şcoala elementară din Perieţi, raionul Slobozia.

Adaugă comentariu