Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Deputatul cărăşean susţine că nu ar exista „fondurile guvernamentale pentru investiţii şi că totul este doar propagandă electorală“.

După ce ministrul Dezvoltării a spus la Reşiţaprimarul din Băile Herculane are la dispoziţie o serie de oportunităţi de accesare a fondurilor guvernamentale alocate prin O.U.G. nr. 114/2018 pentru finanțarea investițiilor în modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, ba chiar un miliard de euro la dispoziţie, deputatul Valeria Schelean a reacţionat. „Ca de obicei, PSD-ALDE se ocupă doar cu propaganda electorală și aruncă în spațiul public informații mincinoase, mimând cu fiecare ocazie «preocuparea» lor pentru susținerea modernizării și dezvoltării stațiunilor balneare din județul Caraș-Severin”, a precizat Schelean într-un comunicat de presă.

Parlamentarul susţine că în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență, Comisia Națională de Strategie și Prognoză trebuia să stabilească prin ordin al președintelui său și care urma a se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, lista documentelor de fundamentare necesare, formularul de cerere și criteriile de eligibilitate, în funcție de importanța economică a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare.

„Însă, verificând ordinele adoptate de către președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză și care au fost publicate în Monitorul Oficial al României, se poate observa că, până la acest moment, nu a fost publicat niciun act normativ privind adoptarea normelor metodologice de aplicare a dispozițiilor cuprinse în O.U.G. nr. 114/2018, cu privire la finanțarea investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare. Pe de altă parte parte, pe site-ul instituției, la secțiunea «transparență decizională», apare un proiect de Hotărâre pentru instituirea schemei de ajutor de minimis aferente programului de finanțare a investitiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, cu privire la care dezbaterea publică s-ar fi încheiat la data de 15.03.2019. Însă, dincolo de faptul că această hotărâre nu este în vigoare, precizez că textul actului nici nu se referă la transferul de fonduri publice către beneficiari unități administrativ-teritoriale, ci se referă doar la fondurile publice ce pot fi acordate beneficiarilor societăți înființate în baza Legii nr. 31/1990 și care sunt plafonate la un procent de 50% din cheltuielile eligibile și de maximum 200.000 euro”, a precizat Schelean.

Pe scurt, Valeria Schelean susține că, până la acest moment, nu a fost realizat cadrul normativ care să reglementeze procedura de accesare a fondurilor guvernamentale de către primării.

2 Comments

Adaugă comentariu