CARANSEBEȘ – Anunțul a fost făcut chiar de edilul municipiului, Felix Borcean, la o întâlnire cu cetățenii din Valea Cenchii, primarul reluând astfel ciclul de vizite în cartiere pentru a vedea la fața locului problemele edilitare. Potrivit lui Borcean, Primăria a discutat deja cu furnizorul de gaze naturale, E.ON, despre acest proiect, iar acum trebuie ca locuitorii din Valea Cenchii să fie de acord pentru ca demersurile să fie inițiate.
„Pentru că e deja primăvară, am reluat întâlnirile cu cetățenii municipiului și am venit în Valea Cenchii, nu întâmplător, ci pentru că am discutat cu E.ON despre posibilitatea introducerii rețelei de gaz în această zonă și am venit aici pentru a testa dorința cetățenilor de a se întâmpla acest lucru. Pot să vă spun, în premieră, că nu doar cartierul Valea Cenchii este vizat pentru introducerea rețelelor de gaz, ci și zonele Gară, Șesu Roșu și Teiuș și, mai apoi, Jupa. Le-am prezentat cetățenilor intenția noastră și am găsit o emulație deosebită pentru acest proiect, urmând să facem o evaluare mai atentă în ceea ce pirvește numărul de doritori, iar apoi să demarăm împreună cu furnizorul de gaze naturale acest proiect pe care-l vom realiza printr-un credit, la fel ca și alte investiții, având în vedere bugetul redus din acest an. Din calculele noastre a reieșit suma de 2500 de lei de gospodărie pentru introducerea gazului până în casă, iar cu tot cu proiect, instalație, calorifere, centrală, etc, un total de 6-7 mii de lei pe gospodărie”, a precizat primarul Caransebeșului.
Toți oamenii prezenți la întâlnirea cu Borcean au fost de acord cu propunerea acestuia, localnicii considerând că suma estimată pe fiecare gospodărie este una normală pentru acest gen de lucrare. „Cam toată lumea ar trebui să fim de acord, cât dăm acum pe lemne ar fi și la gaz, iar lemnele se găsesc mai greu, trebuie sparte, tot acolo ajungem. Doar la bucătărie să avem gaz și tot ar fi foarte bine”, au spus locuitorii din Valea Cenchii, care au ridicat apoi alte probleme gen lipsa canalizării sau rigole înfundate.
„Ca și zonă, oamenii ne-au semnalat câteva mici probleme legate de căderea și înfundarea rigolelor, de lipsa unui bazin de debușare a apelor uzate, însă, cu siguranță până în vară vor fi remediate și aceste probleme, inclusiv ultimele finisaje care trebuie făcute atât la trama stradală, cât și la rigole”a adăugat primarul Borcean.
Trebuie spus că, în ultimul an, aproape toate străzile din Valea Cenchii au fost asfaltate, iar din decembrie 2016 cele aproape 400 de case beneficiază și de o apă mult mai bună la robinete, după ce municipalitatea a finalizat, din fonduri de la bugetul local, un foraj de mare adâncime, înlocuind astfel minibarajul vechi de zeci de ani existent până atunci în cartier.