Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă în anii trecuţi găseai cu greu un hotel cu facilităţi pentru copii, acum, din ce în ce mai multe unităţi de cazare scot pe piaţă oferte pentru familii. Tarifele variază în funcţie de perioada şi de confortul ales. Pentru România, acestea încep de la 354 de lei de persoană la hotel de trei stele, pentru perioada 1 – 15 iunie, şi ajung la 1.900 de lei/persoană, la patru stele, în sistem all inclusive, în vârf de sezon. Preţurile sunt cam aceleaşi şi peste hotare. De exemplu, pentru litoralul grecesc şi cel bulgăresc, tarifele încep de la 198 de euro la hotel de trei stele şi pot depăşi 396 de euro, la cinci stele, preţ în care sunt incluse şi serviciile de entertainment pentru copii. Ce înseamnă asta? Răspunsul vine din partea Gabrielei Rasovan, tour operator reşiţean.

„Hotelierii şi-au dat seama că, dacă investesc în servicii de entertainment pentru copii, nu au decât de câştigat. Pentru cei mici, aceste resorturi reprezintă paradisul pe pământ. Odată ajunşi aici, ei au acces la programe de animaţie cu o echipă vorbitoare de limbă română. Pe lângă activităţi de creaţie, concursuri şi jocuri pe plajă, carnaval, karaoke sau discotecă în aer liber, cei mici îşi pot descoperi talentele actoriceşti ori se pot perfecţiona în sporturi precum înotul şi fotbalul. În tot acest timp, părinţii se pot relaxa liniştiţi la piscină sau pot vizita obiectivele turistice din staţiune, fără teama că cei mici ar putea păţi ceva, căci ei sunt în permanenţă supravegheaţi. De asemenea, există uităţi de cazare care au în apropiere un parc tematic sau acvatic. Ajunşi aici, cei mici vor putea să se distreze împreună cu o echipă de animaţie special adusă pentru ei, şi vor putea participa la activităţi sportive şi artistice“, a explicat tour operatorul.

Pe lângă programele de animaţie pentru copii, resorturile de patru şi cinci stele pun la dispoziţia turiştilor, contra cost, şi servicii wellness spa. De asemenea, în timpul săptămânii, hotelierii organizează seri tematice dar şi activităţi de zi pentru întreaga familie, precum gimnastică în apă la orele dimineţii, activităţi sportive (darts, ping pong, polo/volei de apă), lecţii de dans, cabaret şi magic show.

Roxana Bălan Nafiru