Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După două săptămâni de relaxare, elevii se reîntorc luni în bănci. În cazul unora, vacanţa de iarnă se prelungeşte cu încă cinci zile. În această situaţie se află aproximativ 100 de copii din vestul ţării, care în această perioadă se află într-o tabără de schi pe muntele Semenic, organizată de Asociaţia „Prietenii Munţilor“ din Reşiţa.

Ajunsă la cea de-a XXXVII-a ediţie, tabăra se adresează copiilor de toate vârstele. Sub coordonarea a zece monitori cu experienţă, participanţii sunt organizaţi în mai multe grupe, în funcţie de abilităţile fiecăruia: începătorii sunt iniţiaţi în tainele sportului alb, în timp ce avansaţii îşi perfecţionează tehnica. În afara lecţiilor de schi, programul taberei mai cuprinde drumeţii montane şi jocuri de cabană.

Tabăra are rolul de a dezvolta dragostea pentru munte şi schi, pentru mişcare şi natură. Totodată, într-o astfel de tabără elevii socializează, învaţă ce înseamnă spiritul de echipă, dar şi cum să devină independenţi. Pentru al doilea an, în tabăra de schi de pe Semenic participă şi un grup de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa, unitate de învăţământ care derulează un program permanent de educaţie montană în cadrul unui amplu proiect educaţional „Sportul în viaţa mea“. Grupul este coordonat de profesoara Cristina Ardeleanu.

Adaugă comentariu