Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Cel puţin asta sugera Marcel Vela cu ocazia deschiderii oficiale a Rugii de la Caransebeş.

Într-o declaraţie, primarul municipiului de pe Sebeş spunea că ediţia din acest an a „Rugii de la Oraş“ ar putea fi ultima manifestare la care actualul episcop de Caransebeş participă în această calitate, urmând ca în viitorul apropiat să urce în ierarhia bisericească. Potrivit edilului-şef, este probabil ca Preasfințitul Părinte Lucian să aibă alte îndatoriri bisericeşti, urmând să pastorească alte meleaguri şi alți credincioşi. În acest context, edilul i-a dăruit celui care păstoreşte încă eparhia Caransebeşului un toiag de la Muntele Athos, realizat dintr-o ramură de măslin, cu ajutorul căruia să arate şi altor credincioşi aceeaşi dăruire, înțelegere şi bunăvoire pe care le-au simțit cei din Banat.

Potrivit unor surse din cadrul bisericii, actualul episcop de Caransebeş ar putea fi unul din candidații la scaunul de mitropolit al Banatului. Preasfințitul Părinte Lucian Mic conduce Episcopia Caransebeşului din februarie 2006, succedându-i actualului Mitropolit al Ardealului, Preasfinţitul Laurenţiu Streza.

Nina Curiţa

5 Comments

  1. Cine pleaca stim. Cine va veni ? Aveti suficient timp sa faceti astfel incat sa nu ne trezim cu Streza smenarul sau Doamne fereste cu Paisie argeseanul !

  2. ai vrut sa zici Streza colonel sri si paisie golanul si anchetat pentru luare de mita /

  3. Nu, Streza nu se intoarce la Caransebes pur si simplu pentru ca, in conformitate cu Statutul BOR, miscarile se fac numai pe verticala, in sus; de la episcopat la mitropolie. E drept ca PS Lucian tre’ sa fie unul dintre candidatii la tronul Mitropoliei Banatului, dar asta nu inseamna ca are sanse. Acolo ajunge – daca alegerile vor avea loc in 2014, cand va avea dreptul sa candideze – PS Sofronie de la Oradea, cu mari sanse. De ce? streza nu-l vrea pe Lucian, iar Sofronie a adus (readus) la Mitropolia Ardealului, unde pastoreste Streza, o eparhie, cea a Oradei, la care, pe bune, nu s-ar fi gandit nimeni ca va reusi sa revina la Scaunul vladicesc al lui Saguna.

Adaugă comentariu