Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La primul apel, la Complexul Sportiv Francisc Vaştag s-au prezentat 15 dintre jucătoare ale Universităţii Reşiţa.

Handbalistele de la Universitatea Reşiţa s-au reunit la începutul acestei săptămâni pentru a începe pregătirile în vederea unui nou sezon competiţional. La primul apel din această vară, pe stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv Francisc Vaştag din Reşiţa s-au prezentat 15 dintre jucătoarele Universităţii Reşiţa. Au lipsit motivat interul Adriana Voina, care este în continuare în pregătiri cu lotul naţional de cadete al României, iar Rebecca Pecoli şi Beatrice Kovari se vor alătura formaţiei reşiţene în zilele următoare.

Universitatea Reşiţa va activa şi în viitorul sezon competiţional pe două fronturi, Divizia A de senioare şi Campionatul Naţional de Junioare I. Dacă până anul trecut au activat la nivelul junioarelor 2, din viitorul sezon majoritatea handbalistelor din lotul Universităţii Reşiţa vor alcătui echipa de junioare I.

Antrenorul Cristian Busuioc a precizat că se poartă tratative pentru întărirea lotului de junioare, obiectivul fiind din nou calificarea într-o fază superioară a Campionatului Naţional. Universitatea Reşiţa a pierdut în această vară cea mai experimentată componentă a lotului, interul Laura Roiban, sportivă aflată la final de contract cu gruparea din municipiul de pe Bârzava. Laura Roiban a jucat din 2008 la echipa reşiţeană, împreună cu care a promovat în Liga Naţională, în 2009. A jucat două sezoane pentru Universitatea în primul eşalon, după care a evoluat un sezon la CSU Neptun Constanţa. A revenit la Reşiţa în 2012, fiind de departe cea mai valoroasă handbalistă din lotul grupării studenţeşti din municipiul de pe Bârzava.

În aceste zile, handbalistele se vor pregăti în aer liber, la stadionul de atletism, sub îndrumarea antrenorilor Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu, iar după o săptămână de reacomodare la efort echipa va pleca într-un cantonament, locaţia nefiind momentan stabilită. Pentru luna august sunt prevăzute şi jocuri de verificare şi participarea la un turneu la Braşov, unde Universitatea Reşiţa a fost invitată, tocmai datorită bunelor rezultate obţinute în sezonul trecut, în special în Campionatul Naţional de junioare 2, competiţie în care formaţia reşiţeană a ocupat un binemeritat loc 5 în turneul final.

Adaugă comentariu