Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În Divizia A de handbal feminin, Universitatea Reşiţa – Clubul Sportiv Timişoara 28-32.Echipa feminină de handbal Universitatea Reşiţa, alcătuită în acest sezon numai din junioare, începe deja să pună probleme adversarelor din Divizia A.

Chiar dacă rezultatul final nu le este favorabil, elevele antrenorilor Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu dau semne că au căpătat o oarecare experienţă, care le pune în încurcătură pe adversare. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă, în etapa a 13-a a Diviziei A, Seria B, în meciul cu CS Timişoara, una dintre fruntaşele clasamentului, aflată pe treapta a treia a podiumului. Venind în vizită la ultima clasată, handbalistele din Timişoara au considerat meciul mult prea uşor, dar au simţit pe pielea lor că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din teren.

Pentru că junioarele Universităţii Reșița au dat o replică neaşteptat de bună, luându-le prin suprindere pe timişorence, având şi momente în care au jucat de la egal.

După un început bun al gazdelor, uşor-uşor oaspetele au preluat iniţiativa, dar o serie de greşeli tehnice, care l-au scos din sărite pe antrenorul Sorinel Voicu, au făcut ca diferenţa dintre cele două echipe să fie minimă şi nu a lipsit mult ca la pauză Timişoara să conducă doar cu un gol.

A fost, până la urmă, 16-13 pentru oaspete după primele 30 de minute, dar în repriza secundă Universitatea Reșița are o revenire spectaculoasă, recuperând un handicap de patru goluri şi egalând la 18, în minutul 42. Lipsa de experienţă a reşiţencelor în momentele importante au adus însă Timişoara în avantaj, echipă care pe final a jucat chiar în patru jucătoare, dar superioritatea numerică creată în favoarea gazdelor nu le-a ajutat prea mult pe acestea.

Universitatea Reşiţa: Codruţa Buda, Andra Ioţa, Alexandra Popescu – Adriana Voina (13 goluri), Alexandra Dinu (4), Beatrice Kovari (3), Alina Cristea (3), Rebecca Pecoli (2), Gianina Iung (2), Claudia Sîngiorzan (1), Mădălina Dragoş, Iasmina Roşian, Laura Dumitrescu, Adina Pîslă.

Adaugă comentariu