Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru a combate inventivitatea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră cărăşeni au „învăţat” mai multe meserii.

Potrivit datelor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, în primele 11 luni ale acestui an au fost descoperite 405 fapte ilegale instrumentate în 258 de dosare penale, în care au fost cercetate 345 de persoane.

Dintre acestea, 142 au fost de natură economico–financiară (contrabandă), 40 – evaziune fiscală, 17 – trecere ilegală a frontierei de stat, 60 de infracţiuni de fals şi uz de fals, 53 de cazuri de braconaj piscicol, cinci autoturisme furate, 68 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi 20 de alte infracţiuni.

„În perioada menţionată au fost amendate 243 de persoane cu un cuantum de 59.550 de lei şi au fost disponibilizate în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 542.553 de lei. Din fericire, potrivit unui studiu, nivelul traficului de ţigări a scăzut destul de mult. Au fost reţinute în vederea cercetărilor 33.556 de pachete de ţigări, 718 litri de alcool şi alte bunuri. Românul este inventiv şi, cu o cheltuială destul de mare îşi modifică autoturismul pentru contrabandă. De aceea, unii dintre poliţiştii de frontieră au devenit, vrând–nevrând tinichigii sau mecanici auto, descoperind ascunzişurile în care contrabandiştii plasează bunurile”, a precizat comisarul şef Florin Bulgariu.

În perioada raportată nu a fost constatat niciun caz de trafic de migranţi afro-asiatici. În total, prin punctele de trecere a frontierei de la Moldova Veche şi Naidăş, în primele 11 luni ale anului au intrat în ţară 206.315 persoane şi au ieşit 209.579. Din totalul de 166.536 de mijloace de transport care au tranzitat frontiera, 209 au fost nave şi celelalte autovehicule.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu