Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – A mai rămas o săptămână până de Ziua Îndrăgostiţilor, şi nu există formă mai bună de a sărbători acest lucru decât printr-o călătorie în doi. Află ce-şi doreşte persoana iubită, alege destinaţia potrivită, şi dă fuga la agenţia de turism pentru rezervare.

Dacă doriţi să petreceţi această zi la munte, atunci este bine de ştiut că proprietarii de hoteluri din Poiana Braşov s-au gândit să-şi atragă clienţii cu pachete reduse la jumătate de preţ faţă de zilele obişnuite. De exemplu, pentru pachete speciale de două zile, la un hotel de strei stele, îndrăgostiţii nu plătesc mai mult de 400 de lei. Tariful include cazarea cu mic dejun, o cină romantică, un cadou surpriză din partea hotelului şi un răsfăţ pentru îndrăgostiţi la centrul Spa: relaxare în jacuzzi, acces la piscină sau şedinţe de masaj cu uleiuri afrodisiace. Alţii, mai inventivi, oferă pachete turistice greu de refuzat, după modelul „rezervi o cameră pentru două nopţi, iar la plecare plăteşti cât vrei”.

Agenţiile turistice au pregătit oferte şi pentru îndrăgostiţii care şi-au propus să călătorească peste hotare la sfârşitul săptămânii viitoare. Dacă doriţi să vizitaţi Praga, un city break de două nopţi şi trei zile în capitala Cehiei vă costă între 200 şi 238 de euro de persoană, în timp ce pentru acelaşi sejur la Paris veţi plăti 280 de euro/persoană, ne spune Daniel Laţcu, directorul unei agenţii de turism din Reşiţa. Capitala Italiei, Roma, poate fi la fel de atractivă pentru îndrăgostiţi ca şi Parisul. Tarifele sunt ceva mai mici, căci un weekend romantic aici nu vă costă mai mult de 228 de euro/persoană. O altă destinaţie romantică este Barcelona, un oraş care are multe de oferit turiştilor. Trei nopţi de cazare, într-un hotel de trei stele, costă 270 de euro/persoană.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu