Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru un weekend romantic la munte îndrăgostiţii scot din buzunare aproximativ 500 de lei. Pentru călătoriile peste hotare, bugetul creşte.

Două săptămâni ne mai despart de sărbătoarea împrumutată de la americani, Valentine‘s Day, zi în care îndrăgostiţii îşi celebrează iubirea. Cum anul acesta 14 februarie cade sâmbăta, perechile care doresc să marcheze această dată într-un mod mai aparte pot opta fie pentru un weekend romantic la munte, fie pentru o escapadă de două-trei zile într-o capitală europeană. Să vedem însă care sunt opţiunile şi cât trebuie să cheltuim pentru a sărbători iubirea departe de casă.

Potrivit turisminfo.ro, în zonele montane tarifele pentru două nopţi de cazare încep de la 250 de lei, pentru Semenic, Muntele Mic, Gura Humorului, şi depăşesc 300 de lei, pentru Straja, Predeal, Sinaia. Pentru a-şi atrage clienţii, unii hotelieri oferă pachete reduse la jumătate de preţ faţă de zilele obişnuite. De exemplu, pentru două nopţi la un hotel de trei stele din Poiana Braşov, îndrăgostiţii nu plătesc mai mult de 500 de lei. Tariful include cazarea cu mic dejun, o cină romantică în seara de 14 februarie, un cadou surpriză din partea hotelului şi o şedinţă de răsfăţ la centrul spa.

De oferte speciale se pot bucura şi îndrăgostiţii care îşi doresc să petreacă Valentine‘s Day în afara graniţelor ţării. Un city-break de trei zile la Viena costă între 225 şi 280 de euro, în timp ce pentru acelaşi sejur la Paris veţi plăti între 230 şi 337 de euro, conform turisminfo.ro. Capitala Italiei, Roma, poate fi la fel de atractivă pentru îndrăgostiţi ca şi cea a Franţei. Tarifele sunt ceva mai mici, trei nopţi de cazare costând între 180 şi 250 de euro, în funcţie de unitatea de cazare aleasă. Un oraş care are multe de oferit celor care îl vizitează este şi Praga. Trei nopţi de cazare, într-un hotel de trei stele, costă între 69 şi 275 de euro.