Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru abaterile de la legea care protejează consumatorii, mai mulţi administratori de pensiuni şi restaurante din judeţ au fost sancţionaţi.

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au desfăşurat luna trecută o amplă acţiune de control în unităţile de cazare turistică şi în cele de alimentaţie publică. În total au fost verificate 29 de unităţi, în urma cărora s-au aplicat 15 amenzi contravenţionale, în sumă de 11.300 de lei, şi şase avertizmente. Potrivit comisarului-şef adjunct Isabelle Scorobete,

doi operatori economici au primit avertisment pentru neafişarea la loc vizibil a certificatului de clasificare turistică, în timp ce un altul a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că nu şi-a reînnoit certificatului de clasificare turistică. Alţi doi proprietari de pensiuni turistice au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 2.000 de lei, pentru neinformarea consumatorilor cu privire la serviciile suplimentare oferite gratuit sau cu plată. De asemenea, pentru neafişarea preţurilor într-o formă neechivocă, dar şi pentru neprecizarea gramajelor preparatelor din lista meniu, patru operatori economici au fost sancţionaţi cu amenzi în sumă de 4.000 de lei. Sancţionaţi pentru neafişarea anunţului „În această unitate nu se fumează“ au fost şi şapte operatori economici. Valoarea amenzilor în acest caz ridicându-se la 2.300 de lei. Inspectorii CJPC au mai întocmit şi patru avertismente şi au amendat cu 2.000 de lei un operator economic pentru utilizarea în blocul alimentar a unui mijloc de măsurare neverificat metrologic.

Adaugă comentariu