Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Peste o sută de manageri ai societăţilor cărăşene premiate pentru activitatea de anul trecut şi-au ridicat diplomele joi, 29 noiembrie, oferite de către organizatorul Topului firmelor cărăşene pe anul 2011 – Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin.

Prezenţi la manifestare, atât Ilie Iova, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cât şi Silviu Hurduzeu, prefectul judeţului, au ţinut să-i felicite pe cei premiaţi pentru „tenacitatea şi consecvenţa cu care şi-au desfăşurat activităţile economice pentru a reuşi să obţină profit chiar şi în perioada în care criza încă se resimte“.

Deşi numărul agenţilor economici care se regăsesc în top trece de 500, diplomele au fost înmânate doar managerilor prezenţi, clasamentul fiind alcătuit pe baza unui algoritm care se cristalizează de la un an la altul.

„E o manifestare pe care Camera de Comerţ şi Industrie a României a perfecţionat-o de-a lungul anilor, şi, potrivit legii, doar acest organism poate organiza topul firmelor. Noi alcătuim acest top în baza unei metodologii bine puse la punct, pe baza indicatorilor economico-financiari de bază, iar firmele membre ale Camerei de Comerţ primesc un bonus“, a precizat Petru Buzzi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin şi amfitrionul galei.

În judeţul nostru sunt peste 200 de firme membre active ale Camerei, deşi unii au dispărut, în timp, din cauză că nu şi-au plătit cotizaţia. Nucleul membrilor este format din 80 de firme, cu cotizaţia la zi şi care sprijină şi sunt spijiniţi în activitate de către Camera de Comerţ.

„Din punct de vedere al economiei, anul 2011 a fost mai bun decât cei anteriori, după 2008 când, la noi în judeţ s-a înregistrat un vârf. Căderea din 2009 şi 2010 a trecut, deşi Caraş-Severinul a resimţit din plin criza economică. Anul trecut, însă, s-a resimţit o creştere, chiar dacă nu de amploare, mai ales în zonele Caransebeş sau Moldova Nouă. Excelăm în domeniul resurselor minerale, ceea ce poate aduce progres în anumite zone. În industrie avem iarăşi puncte forte“, a mai amintit Buzzi.

Premianţii s-au arătat onoraţi şi mulţumiţi de diplomele primite şi consideră că anul 2011 a fost unul destul de bun. „Am avut o conjunctură favorabilă pentru că au fost multe proiecte în domeniul în care firma noastră activează“, ne-a declarat Iancu Suteanu.

2 Comments

  1. cosmin tulpan Reply

     La multi ani, Romania !
    Mi-as dori ca in tara mea , cei care muncesc cinstit sa fie fericiti si cei care muncesc penru a fura sa nu poata zambi in libertate !

Adaugă comentariu