Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aproximativ 820.000 de lei vor fi investiţi în amenajarea unui spaţiu medical pentru recuperare hidrokinetoterapeutică.

„Am găsit o locaţie pentru că n-am vrea să cheltuim banii pe construcţia de clădiri. Într-un imobil vizavi de Poliţie, în Luncă, la Grupul şcolar. Este o clădire acolo despre care atât noi, cât şi firma de proiectare, am considerat că se pretează. Proiectul vizează modernizarea acelui spaţiu şi dotarea cu cele corespunzătoare. Este vorba despre acel bazin, vestiare şi anexe, spaţiu medical, accese şi tot ce va fi nevoie pentru ca acolo reşiţenii şi nu numai să se bucure de posibilitatea recuperării din punct de vedere al afecţiunilor neuromotorii“, preciza la acel moment primarul Mihai Stepanescu.

„Administraţia locală doreşte amenajarea unui spaţiu medical pentru recuperare hidrokinetoterapeutică, având în vedere necesitatea unei astfel de facilităţi care la momentul actual nu este disponibilă în municipiul Reşiţa. Clădirea în care se va amenaja acest spaţiu medical pentru recuperare hidrokinetoterapeutică se află în incinta Colegiului Tehnic Reşiţa, situat pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, într-o clădire care la momentul actual nu este folosită. Clădirea se află în stare avansată de degradare şi necesită reparaţii capitale, modificări funcţionale, modernizări şi reabilitare termică“, se arată în expunerea de motive a proiectului care dă undă verde iniţiativei, purtând semnătura primarului Reşiţei. Potrivit documentului, după implementarea investiţiei, clădirea va cuprinde un cabinet medical, două vestiare, unul pentru femei, celălalt pentru bărbaţi, o sală cu două bazine, unul pentru reeducarea mersului, iar celălalt pentru gimnastică în apă şi elongaţii, două cabine de duş, o cadă tip treflă pentru recuperarea individuală, trei grupuri sanitare, dintre care unul pentru personal iar două pentru pacienţi, o boxă pentru materiale de curăţenie şi un coridor.

Pentru realizarea investiţiei este necesară înlocuirea planşeului şi a şarpantei, pentru viitor fiind prevăzută mansardarea parţială a clădirii, iar structura va fi una de lemn cu învelitoare din tablă prefălţuită. Pereţii despărţitori vor fi desfiinţaţi, compartimentarea spaţiilor urmând să fie făcută din ghips-carton pe schelet metalic. Clădirea va fi supraînălţată cu zidărie din blocuri ceramice, pereţii exteriori vor fi acoperiţi cu un strat de beton armat de 5 cm grosime, iar tencuiala exterioară va fi refăcută pe termosistem. Structura bazinelor va fi din beton armat, proiectul cuprinzând şi refacerea finisajelor, atât la interior, cât şi la exterior. Vor fi montate jgheaburi şi burlane racordate la reţeaua de canalizare pluvială, centrala termică va fi amplasată într-o anexă, tâmplăria uşilor şi ferestrelor va fi înlocuită cu una PVC sau din lemn stratificat, cu geam termopan, iar spaţiul va beneficia de instalaţii de încălzire, sanitare, electrice de iluminat şi de dezumidificare. Încălzirea se va realiza în pardoseală, ce va fi combinată cu una cu aer cald, pentru a menţine umiditatea în parametri normali. Imobilul va beneficia fie de o staţie de preparare a apei calde menajere ce va utiliza energie solară, fie de o centrală termică în condensaţie, ce va folosi gaze naturale. Iar în final vor fi realizate diferite amenajări exterioare, clădirea urmând să fie împrejmuită. Valoarea totală estimată a lucrărilor, cu tot cu TVA, este de 821.337 de lei, din care 403.261 de lei reprezintă cheltuielile de construcţii şi montaj.

1 Comment

  1. domnii/doamnele chiar profesori unii din Consiliul Local aveti avizul Ministerului Invatamantului ca sa schimbati destinatia unei scoli???

Adaugă comentariu