Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea a derulat anul trecut zece tipuri de lucrări edilitare în regie proprie, acestea atingând de la străzi şi locuri de joacă, până la cimitire.

Pentru că tot suntem într-o perioadă de criză, municipalitatea a continuat să strângă cureaua şi a derulat o serie de lucrări în regie proprie, pentru a evita cheltuielile aferente lucrărilor date altora. Pe lângă cele realizate la şcoli, pentru individualizarea surselor de încălzire, prezentate într-o ediţie trecută, potrivit bilanţului municipalităţii au fost amenajate două noi locuri de joacă, pe Aleea Zadei, în cartierul Lunca Pomostului, şi în Piaţa Republicii, valoarea investiţiei ridicându-se la 10.174,11 lei. De asemenea, au fost amenajate şi modernizate locurile de joacă existente: cel din Parcul Cărăşana a fost extins, după care în acest loc de joacă şi în cel din Parcul Copiilor, de pe Bulevardul Muncii, au fost montate noi aparate de fitness. Nu au fost lăsate uitării nici cimitirele, continuându-se lucrările de reabilitare, în acest cadru fiind realizată împrejmuirea Cimitirului nr. 7.

La insistenţele unor cetăţeni, a fost realizate noi ziduri de sprijin pe Rândul II şi pe strada Petru Maior, investiţia ridicându-se la 203.461,59 lei.

O altă lucrare cerută de cetăţeni a fost cea vizând înlocuirea şi suplimentarea semafoarelor din municipiu. Au fost vizate zonele Renk, Calea Caransebeşului, Colegiul Naţional „Traian Lalescu“, Valea Domanului (vizavi de Trezorerie), Casa de Cultură, Universalul Vechi şi Muncitoresc, unde au fost montate noi semafoare, investiţia totalizând 19.918 lei.

Angajaţii municipalităţii au plantat, tot în regie proprie, 628 de arbuşti şi 54.000 de flori, cultivate în sera primăriei. La categoria asfaltări au intrat reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor de pe strada Sodolului, (193.830,75 lei), turnarea unui covor asfaltic şi introducerea canalizării pluviale în Piaţa de vechituri şi în cea auto de pe Aleea Gugu (trei platforme, valoarea investiţiei fiind de 213.366,33 lei), asfaltarea şi refacerea carosabilului şi aleilor pietonale din zona Pieţei Reşiţa Sud (137.495,27 lei), refacerea aleilor pietonale din Parcul Cărăşana (16.667,87 lei).

O altă lucrare de amploare a fost cea de reabilitare a parcărilor din municipiu, fiind vizate cele de la IPJ, din Piaţa 1 Decembrie 1918, de pe strada Sportului, de pe Bulevardul Republicii nr. 6 şi de pe Aleea Buziaşului nr. 2, cuprinzând şi alte refaceri de parcări, trotuare şi rigole. Astfel au fost create 40 de noi locuri de parcare, fiind reabilitate 85 dintre cele existente în zonele amintite, valoarea investiţiei ridicându-se la 226.880,3 lei. Şi nu în ultimul rând s-a lucrat la regularizarea apelor de suprafaţă, în zona Bulevardului Revoluţia din Decembrie, în Moniom, pe strada Râului din Câlnic şi pe drumul de centură, investiţia totalizând 140.140 lei, potrivit datelor furnizate de către Direcţia Tehnică Generală a Primăriei Reşiţa.

Adaugă comentariu