CARAȘ-SEVERIN – Anca Gaiţă are o experienţă de mai bine de un sfert de veac în cofetărie şi a înfiinţat în Reşiţa o tradiţie a primăverii cu bun gust. Expoziţia de prăjituri iniţiată a depăşit de mult timp 25 de ediţii.
JCS: Care e satisfacţia supremă pentru cineva care activează în acest domeniu?
A.G.: Pentru mine, o bucurie majoră o reprezintă zâmbetul de pe faţa clienţilor după ce gustă prăjiturile noastre sau mirarea în momentul în care un tort arată mai bine decât sperau. Un client mulţumit, senin, înseamnă ceva palpabil, care încununează munca în acest domeniu. Sunt clienţi care devin prieteni, sunt zâmbete şi mulţumiri care motivează orice afacere. Este şi un semn că ţi-ai făcut treaba bine, că merită să investeşti, atât financiar cât şi emoţional într-o activitate care aduce satisfacţii.
JCS: E greu să „îndulciţi“ colegii de partid?
A.G.: Unii dintre social – democraţi au înţeles că o femeie poate aduce plus valoare, şi asta şi gustând şi produsele pe care le facem. În politică şi în afaceri sunt şi oameni pe care ar trebui să-i ai parteneri şi ei dovedesc contrariul. Dar am fost şi bucuroasă, pentru că, atât colegi cât şi „parteneri“ dintre cei amintiţi mai înainte au fost siliţi să recunoască atât impactul calitativ cât şi valoarea produselor, fie că vorbim de politică, fie de cofetărie.
JCS: Legat de valoare, orice are un preţ?
A.G.: Dacă vorbim de preţ în bani, nu. Familia şi afacerea mea sunt nepreţuite. La fel, prietenia sau relaţiile dintre oameni. Dacă vreţi, „cireaşa de pe tort“ vine atunci când îţi este recunoscută valoarea şi o recunoşti şi o respecţi pe cea a altora. Dovadă stă şi ediţia din 7-9 martie a expoziţiei de prăjituri şi torturi pe care o organizez, din nou, la cofetăria Mihandra din Govândari. De 31 de ani sunt şefă de cofetărie şi am încercat să fac asta în fiecare an. Să nu uităm că profesionismul nu poate fi gratuit şi tradiţia se bazează pe calitate.
JCS – Vă mulţumim.