Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După ce la începutul săptămânii trecute au fost confiscate, într-o singură zi, peste 100.000 de țigarete (peste 5.000 de pachete) provenite din contrabandă, zilele trecute, poliţiştii cărăşeni împreună cu cei timişeni au mai confiscat peste 250.000 țigarete (peste 12.500 de pachete).

Au fost întocmite două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia“.

Într-un prim caz, a fost depistat în trafic, în municipiul Reșița, un tânăr de 30 de ani, din Reșița, care transporta cu un autoturism înmatriculat în Caraș-Severin cantitatea de 20.000 de țigarete provenite din contrabandă (100 de cartușe), pachetele fiind netimbrate. Autoturismul a fost indisponibilizat și întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată. Față de autor a fost inițial dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, instanța dispunând, ulterior, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În aceeași zi, oamenii legii au depistat în trafic, pe DN 58B, la ieșirea din municipiul Reșița, la km 5+800, un autoturism înmatriculat în Bulgaria al cărui şofer, de 34 de ani, din Reșița, transporta cantitatea de 50.000 de țigarete (250 de cartușe), pachetele fiind tot netimbrate. Autoturismul a fost indisponibilizat și întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată.

A doua zi, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară asupra unui teren folosit de autor, fiind depistată cantitatea de 184.800 de țigarete, adică 9.240 de pachete, toate netimbrate. Iniţial, autorul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior instanţa dispunând măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Adaugă comentariu