Caraş-Severin, Romania

„Vom deschide seria acţiunilor cu o vizită în teren a rangerilor din parc alături de elevi ai Liceului bilingv româno-croat din Caraşova, cu care avem o colaborare de tradiţie, mai ales în ceea ce priveşte ecologizarea. Vom ţine lecţii deschise în natură pentru toţi cei care vizitează parcul şi vom oferi pliante informative în localităţile din apropierea spaţiilor protejate“, a declarat Sorin Tudorescu, directorul PNSCC.

Materialele informative vor conţine şi amănunte legate de două proiecte ce au legătură cu parcul. 7.000 de specii ale florei şi faunei din habitatele PNSCC sunt cuprinse într-un proiect ce se va finaliza în 30 septembrie a.c. Proiectul îşi propune evaluarea pentru conservarea habitatului natural ale exemplarelor de pe raza ariilor protejate. Scopul va fi atins prin realizarea unor planuri de pază şi supraveghere.

„Proiectul s-a desfăşurat în condiţii bune până în acest moment, când am trecut de jumătatea perioadei de implementare. Sunt mici obstacole, inerente, ce ţin mai mult de rambursarea fondurilor necesare“, a precizat Sorin Tudorescu. La finalul lunii martie a.c. a mai fost depus un proiect, în valoare de 1,6 milioane de euro, ce are ca scop cartarea tuturor speciilor şi habitatelor din parc, precum şi achiziţionarea de echipamente pentru monitorizare.

„În ceea ce priveşte conservarea mediului de pe suprafaţa parcului naţional, acesta se află la un nivel bun, dar prin cele două proiecte încercăm să ridicăm acest nivel până la optim. Mai este nevoie de un proiect pentru parc, şi care să fie legat de infrastructură. Mă refer aici la puncte de informare turistică, un centru de vizitare, realizarea unor trasee turistice tematice“, a mai precizat Tudorescu.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu