Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Asta susţine Andra Lungu, medic dermatolog în cadrul Clinicii Life din Caransebeş

JCS: Doamna doctor, pielea este o parte a corpului de care nu avem foarte multă grijă. Este bine, este rău?

Andra Lungu: Când vorbim de piele ne gândim la două aspecte importante: reprezintă învelișul nostru protector și primul impact al frumuseții noastre cu ochii privitorului. Putem spune că este extrem de important să o îngrijim. Îngrijirea ei trebuie făcută continuu, cât timp pielea e sănătoasă, pentru a ne păstra aspectul tânăr și a preveni situațiile patologice, dar și în momentul când observăm modificări ale ei. Întrebările legate de piele, despre întreținere, probleme, îmbunătățiri ale aspectului, pot fi adresate cu încredere unui dermatolog care asigură o bună informare asupra stării de sănătate a pielii cât și asupra îngrijirii ei în diverse situații.

JCS: Înainte de a păşi spre medicul dermatolog, există teama. Cum reuşiţi să convingeţi oamenii să vă treacă pragul?

Andra Lungu: Teama de medic și de problemele de sănătate ne dau de furcă tot timpul. Încercăm să oferim servicii bune, încredere și informare astfel încât pacienții să plece mulțumiți și să ne recomande mai departe. Un pacient bine informat, își înfrânge mai ușor teamă și înțelege că rolul medicului e să îi fie alături și să îi dea soluții pt rezolvarea problemei. Eu ca medic îmi doresc cel mai mult o colaborare bună cu pacientul meu.

JCS: Intervenţiile estetice întreţin frumuseţea unei femei? Dacă da, ce le recomandaţi doamnelor din Caraş-Severin?

Andra Lungu: Intervențiile estetice au rezultate foarte bune, atât pe întreținere cât și pe îmbunătățire a aspectului, marea majoritate a lor sunt minim invazive, fără durere exagerată și riscuri majore. Recomand ca pacientele să facă un consult inițial, în care să se discute despre dorințe, așteptări și posibilități. Noi ca medici trebuie să ne cunoaștem bine pacienții, să îi analizăm, să îi informăm despre beneficii și riscuri, să le oferim cele mai bune și potrivite soluții. Aspectul sănătos și frumos se observă pe un om mulțumit.

JCS: Este costisitoare frumuseţea după o anumită vârstă?

Andra Lungu: Costurile variază mult, vârsta e un factor important, dar și dorințele au o pondere. Întreținerea tenului poate fi costisitoare și dacă utilizăm creme, loțiuni. Costul trebuie analizat însă în funcție de durata rezultatului obținut, produsele folosite în medicină estetică lăsând un efect de lungă durată (cateva luni până la 2 ani).

JCS: Câteva sfaturi pentru cărăşeni!

Andra Lungu: Sfatul meu este să se fie curioși, să iubească frumosul, tinerețea și naturalețea

Adaugă comentariu