REŞIŢA – Cinci cazuri au fost confirmate deja prin analize de laborator, iar pentru alte nouă cazuri se aşteaptă rezultatele. Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin ne-a comunicat că cele 14 cazuri semnalate nu trebuie să alerteze populaţia.
„Particularitatea în cazurile semnalate este că persoanele suspecte au între 18 şi 35 de ani, majoritatea fiind vaccinate în urmă cu 15 – 20 de ani, a precizat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Doar trei cazuri au fost identificate la copii cu vârste de 1, 2 şi 3 ani“.
Persoanele suspecte de infestare cu virus rujeolic sunt de peste tot din judeţ, respectiv din Valea Bolvaşniţei, Bogâltin, Cornereva, Globurău, Eftimie Murgu, Mehadia, Reşiţa, Topleţ şi Zlagna. „Noi estimăm că dinspre judeţul Mehedinţi ar veni rujeola, fiindcă sunt zone apropiate de judeţul nostru, a adăugat purtătorul de cuvânt al DSP CS. Populaţia nu trebuie să intre în panică, pentru că Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin are încă pe stoc în momentul de faţă 2.114 doze de vaccin antirujeolic ROR. Ne ajunge până la sfârşitul anului, pentru că până acum am vaccinat 1988 de copii. Deci, dacă mai vaccinăm încă 1900, ne ajung dozele de pe stoc“.
Deşi autorităţile sunt în alertă, toate cazurile se află sub supraveghere medicală. Ultimul caz de rujeolă în Caraş-Severin a fost semnalat în decembrie 2018, şi-anume, o femeie de 21 de ani din comuna Păltiniş, de cetăţenie americană, care a contractat virusul în timpul unei excursii în Ucraina.
Alexandra Gorghiu