Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Planul vizând spaţiile comerciale ce vor fi construite în locul sediului operatorului va fi supus dezbaterii publice.

Câteva comentarii au apărut pe CAON la materialul Hai la shopping la… Prescom! publicat zilele trecute, potrivit cărora se ştia că în locul sediului vechiului operator se va construi un mall. De fapt, şi Jurnal de Caraş-Severin publica, în ediţia de vineri, 23 martie 2007, un alt material, intitulat Mall-ul reşiţean, mutat la Prescom, care preciza exact acelaşi lucru.

Articolul a fost publicat în urma unei şedinţe extraordinare de consiliu local, din 22 martie 2007, a cărui temă principală a constituit-o costurile legate de Parcul Industrial. După şedinţă, consilierii au purtat discuţii cu reprezentantul unei firmei lituaniene care voia să investească într-un mall, la Reşiţa. Într-un final, s-a ajuns la concluzia că mall-ul se va ridica la Reşiţa, dar nu în Piaţa Reşiţa Sud, ci în incinta Prescom, pe motiv că, la acea dată, deţinătorii de spaţii comerciale din piaţă nu voiau să renunţe la ele.

Dar reşiţenii pot afla mai multe luni, 26 august, de la ora 13.00, când la sediul primăriei va fi organizată o dezbatere publică pe această temă.

Antoniu Mocanu

11 Comments

 1. ne trebuie mall ….dar bani de unde cu salarile de 700 de lei…iti iei 2 perechi de blugii si asa nu merge NERA SHOOPING dar mai ales MALL sa fim seriosi ca in NERA bate vantul ca lumea nu are banii …suntem cel mai sarac judet din tara asta nu vedetii ……si in legatura cu gunoiul din drumul LUPACULUI sa zica cine o vrea MARINESCU cal duce ….ca tot pe scarpa o sal arunce duce doua rabe si cinci le arunca pe scarpa cum a facut si PADUREANU ..pana acuma toti cred ca sun prostii numai ei desteptii suntem saraci dar cinstitiii dar sa nu se imbogateasca pe banii saraciilor nu suntem chiar asa prosti cum cred ei ….

  • Doamne ce romana… N-am prea inteles nimic, dar din ce am priceput, ai dreptate. Locuri de munca trebuie in Resita, nu mall. Chiar daca se vor crea niste locuri de munca, daca nu se cumpara, vanzatorii isi vor pierde si ei locurile de munca.
   Hal de politicieni…

  • SUNTETI CEL MAI SARAC JUDET DIN TARA DAR SUNETI BOGATI SUFLETESTE IL AVETI PE FRUNZA VERDE VOTAT CU 70 % HAHAHAHAHAHAH BOILOORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

 2. LASA MA CA VOI SUNTEI BOGATI SUFLETESTE IL AVETI PE FRUNZA VERDE VOTAT CU 70 % HAHAHAHAHAHAHAHAAH BOLIO RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

 3. Stefan Ivan M Reply

  MALL la Prescom, este o mare greseala, din mai multe motive: in primul rand si in general mall-urile nu se construiesc in interiorul oraselor, mall-urile se construiesc la periferia oraselor sau chiar in afara oraselor. In cazul prezentat cu PRESCOM-ul marile probleme pt. constuctia MALL-ului ar fi pentru inceput accesele, deoarece atat podurile din zona Universitatii Eftimie Murgu cat si cel de la ENEL sunt foarte inguste iar de cealalta parte se afla calea ferata si trecerea la nivel cu calea ferata aflata in curba, cea ce ar face accesul tir-urilor pt. aprovizionare un adevarat fiasco (asa se intampla si la Nera Shoping Center) si chiar si microbuzelor de aprovizionare le-ar fi greu sa se incadreze. Eu as avea o alta propunere: mutarea Statiei de Salvare-Ambulanta, a SMURD-ului, a Pompierilor in aceasta zona centrala a orasului de unde interventiile se pot face cu o operativitate mult mai mare in cazul unor evenimente ce impun interventia in regim de urgenta.

 4. mozartsebastian Reply

  O minunata idee … cred ca acest complex comercial va fi un succes inevitabil .. avem nevoie de un mall … asa cum alte orase , precum Deva , Timisoara sau Arad se dezvolta, isi atrag diversi investitori, de ce si noi nu ? Pana la urma , suntem si vom ramane capitala Banatului de Munte , nu ?

   • Sunt de acord cu dumneavoastra referitor la acest aspect . Totusi, sunt nevoit sa rectific comentariul propriu: desi proiectul este extraordinar, domnul primar Stepanescu ar trebui sa se gandeasca la altceva inaintea unui mall : spre exemplu, la repornirea uzinei UCMR, care ar asigura locuri de munca pentru jumatate din populatia Resitei , sau la construirea de blocuri de locuinte si de birouri , in concomitent cu spatiile industriale. Intr-adevar, nu cred ca exista vreo problema in construirea acestui mall ( in afara de faptul ca va fi cam pustiu si greu accesibil) , dar haideti sa vedem soarta complexului daca nu sunt in stare sa creeze un numar atat de mare de locuri de munca pana atunci …

 5. Ne trebuie si noua un Mall cu de toate stil Practiker sa nu mai fie nevoit omul sa mearga pina la Dedeman ,deoarece aici ajungi numai cu masina personala ,autobuzul nici nu sti pe unde si cind circula ,taxi te coasta 10 lei un drum daca esti mai gol iar cu marfa 50 de lei , iar statia de salvare si Smurd ar inchepea foarte bine in curtea Spitalului Stationar nr.2 ,unde se pot amenaja birouri la subsol in locul cantinei si spalatoriei pentru personal, iar distanta ar fi la jumatate din oras facinduse si mari economi de conbustibili .

Adaugă comentariu