Caraş-Severin, Romania

ANINA – Beate Will este o femeie trecută de prima tinerețe, care locuiește în Althofen, Austria.

Artist plastic specializat în ceramică, Beate este o fire sensibilă și comunicativă, un om cu o energie debordantă, fin observator al mediului social. Nu știm care din aceste calități au determinat-o ca, în perioada sărbătorilor, să inițieze și să desfășoare o campanie de strângere a unor ajutoare destinate copiilor din Anina, o localitate cu grave probleme economice și sociale. S-au colectat multe obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar au fost atrase și resurse bănești cu care s-au achiziționat bunuri și produse noi, foarte trebuincioase copiilor: articole de lenjerie, ciorapi, căciuli, creioane, pixuri, caiete, acuarele, radiere, truse de geometrie și multe altele.

anina

„După această amplă acțiune căreia Beate s-a dedicat trup și suflet, mai rămânea problema transportului în țară. Aici a intervenit contribuția doamnei Corina Nour, managerul firmei EPS International, o femeie de afaceri de succes, dar și un om cu inimă mare și care este implicată de mai multă vreme în acțiuni de caritate. Prin bunăvoința dumneaei, cele câteva sute de kg de ajutoare au ajuns la destinație, transportul fiind însoțit de Vasile Munteanu, vicepreședintele Asociației LAURAS, care, de altfel, a participat și în Austria la colectarea, sortarea și împachetarea tuturor bunurilor donate. Acestea au fost distribuite vineri, 16 ianuarie 2015, într-o acțiune desfășurată de voluntarii Asociației LAURAS – printre care remarcăm profesorii Anca și Gabriel Ruva – copiilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 din cartierul Celnic, unde prof. Livius-Corneliu Albu, directorul instituției, ne-a acordat tot sprijinul pentru ducerea la bun sfârșit a acestui demers. Efortul tuturor celor care au contribuit la această activitate de suflet a fost pe deplin răsplătit de zâmbetul copiilor, bucuroși că la Anina Moș Crăciun a mai zăbovit și în ianuarie…“, ne-a spus Laura-Adriana Munteanu, preşedintele Asociației LAURAS Anina.

2 Comments

  1. Claudia Chirila Reply

    Dl Munteanu Vasile nu a fost in Austria la sortat de haine!!!!A fost trimis de d-na Corina Nour pt a avea grija de tatal d-nei Beate!Totul a porit din initiativa Corinei Nour si nu a participat doar la transport iar firma se numeste European Personal Service Activ(asta ca sa stie si cel care a scris aticolul).Va asumati merite care nu va apartin domnule Munteanu!!!!!RUSINE!

    • Buna ziua d-na Claudia Chirila,
      Sunt Ruva Gabriel si am participat ca voluntar la impartirea ajutoarelor (de exemplu, fotografia este facuta de mine). Nu vad ce va supara in articolul acesta, care e scurt si la obiect. Va asigur ca domnul si doamna Munteanu s-au implicat in impartirea ajutoarelor catre copiii nevoiasi si au adus putina bucurie in sufletele lor asa cum au putut. Poate data viitoare o sa participati si dumneavoastra ca voluntar si in felul acesta o sa puteti relata de la fata locului cum au decurs evenimentele. S-au ati fost dumneavoastra in Austria la sortat de haine si ati insotit transportul si nu ati fost mentionata in articol? Pentru ca, in mod cert, la scoala nu v-am vazut!

Adaugă comentariu