Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În dimineaţa de vineri, 9 noiembrie, jandarmii montani cărăşeni au dat startul căutării a trei persoane. Totul a pornit în urma unui apel la 112, prin care jandarmii Postului Montan Văliug au fost anunţaţi de o arădeancă vizavi de faptul că soţul său, împreună cu doi prieteni de familie din Deta, un bărbat şi o femeie, au plecat cu ATV-urile de joi, din staţiunea Crivaia, şi nu s-au mai întors.

„Ultimul apel video a fost înregistrat joi, 8 noiembrie, în jurul orei 16.00, atunci când apelanta a vorbit cu soțul său, iar din imagini s-a putut observa că aceștia se aflau în zona Vârfului Nedeia, din masivul Semenic. În acest moment jandarmii montani, alături de salvamontiști şi polițiști, sunt în căutarea persoanelor rătăcite. (…) Sunt în golul alpin“, ne informează plt.maj. Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Gl.bg. Vasile Zorzor“ Caraş-Severin. 

Update: Rătăciţii au fost găsiţi de jandarmii montani după câteva ore de căutări. Oamenii au fost conduşi spre staţiune, erau obosiţi şi uşor deshidrataţi, dar nu răniţi. Unul dintre ATV-uri căzuse într-o râpă şi pentru că se lăsase întunericul, cei trei au înnoptat în pădure. Pe zi, au pornit la drum iar când au avut semnal la telefon, au luat legătura cu autorităţile, fiind îndrumaţi pe traseul „dungă roşie“, unde au fost întâmpinaţi de jandarmi.

Adaugă comentariu