Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Instituţia culturală pregăteşte o întâlnire cu scriitorul Gheorghe Hobafcovici, urmând să fie lansat şi un volum.De 1 Martie, de la ora 14.00, sediul Bibliotecii Orăşeneşti Tata Oancea din Bocşa va găzdui o întâlnire cu scriitorul Gheorghe Hobafcovici, prilej cu care va fi lansat şi volumul intitulat „Ieşirea din noapte. Cardioblog“, cuprinzând scrieri în versuri şi proză purtând semnătura aceluiaşi autor.

Evenimentul se înscrie în proiectul Bibliotecii Tata Oancea din Bocşa privind promovarea scriitorilor contemporani denumit „Să ne cunoaştem scriitorii“, şi va cuprinde simpozionul aniversar „Gheorghe Hobafcovici la 55 de ani“, prezentare de carte, lectură publică şi sesiune de autografe, după cum ne informează Gabriela Şerban, managerul instituţiei culturale.

Gheorghe Hobafcovici s-a născut în 26 februarie 1957, la Grădinari, Caraş-Severin, şi s-a stabilit în Bocşa, unde a urmat cursurile şcolii generale şi pe cele ale liceului real-umanist. Debutează încă de pe băncile şcolii în ziarul „Flamura“ din Reşiţa, dar debutul editorial se produce în 1996, cu volumul de versuri „Tot ce am promis“, care a văzut lumina tiparului la Editura „Timpul“ din Reşiţa.

Despre acest volum, Călin Chincea scria: „Ce este această carte? Un jurnal al unui împătimit singuratic, o mărturisire a unei experienţe personale pusă sub semnul poeziei, un exerciţiu al dreptului cetăţeanului român de-a avea accesul liber la poezie, o reeditare a nostalgiilor din tinereţe…“.

Actualmente, Gheorghe Hobafcovici trăieşte cu familia la Jamul Mare, este referent cultural la Căminul cultural din localitate şi este pasionat în continuare de poezie, cochetând însă şi cu proza, după cum a mai precizat Gabriela Şerban.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu