Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ultimele sesiuni de depunere a proiectelor pentru Măsurile 121 – „Modernizarea exploataţiilor agricole“ şi 313 – „Încurajarea activităţilor turistice“ vor fi deschise începând cu 17 aprilie, după cum a anunţat Ministerul Agriculturii.

Pentru Măsura 121, sesiunea de depunere a cererilor de finanţare va fi deschisă în perioada 17 aprilie – 31 mai a.c. şi vor fi stabilite alocări financiare distincte pentru investiţiile în vederea implementării standardelor privind nitraţii şi laptele crud. Investiţiile cu fonduri europene pentru standardul privind nitraţii vor putea fi realizate până la data de 14 octombrie 2013, iar cele pentru standardul privind laptele, până la 31 decembrie 2014.

În ceea ce priveşte Măsura 313, pentru care sesiunea de depunere a proiectelor va avea loc în perioada 17 aprilie – 16 mai, Comisia Europeană a agreat creşterea sprijinului public nerambursabil până la 85% din totalul cheltuielilor eligibile şi creşterea plafonului maxim la 100.000 euro/proiect, pentru proiectele privind investiţiile în agroturism, precum şi creşterea sprijinului public nerambursabil până la 85% din totalul cheltuielilor eligibile şi un plafon de 200.000 euro/proiect în cazul proiectelor de investiţii în activităţi recreaţionale.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu