Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cea de-a doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare se desfăşoară până în data de 17 mai.Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare, în perioada alocată celei de-a doua etape, respectiv 8-17 mai.

Părinţii trebuie să completeze pe formularul de înscriere nu doar o opţiune, ci trei, pentru a elimina riscul ca o parte dintre copii să rămână nedistribuiţi şi în această etapă. Până sâmbătă, 11 mai, la ora 13.00, au fost centralizate 4.121 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare. În aplicaţia de înscriere online au fost introduse 54 de cereri, dintre care 32 au fost validate la secretariatele unităţilor de învăţământ. În Caraş-Severin, au fost depuse 51 de cereri.

Dintre acestea, 45 reprezintă cereri pentru copiii care împlinesc şase ani până la 1 septembrie 2013 şi şase cereri sunt pentru tinerii care împlinesc această vârstă după 1 septembrie 2013. Din totalul de 1.149 de locuri disponibile după prima etapă de înscriere, în prezent mai sunt libere 1.098. A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este destinată copiilor care fie nu au fost înscrişi în prima etapă, fie nu au putut fi repartizaţi pe locurile pentru care au optat părinţii. Opţiunile pot fi făcute numai pentru acele unităţi de învăţământ unde mai există locuri disponibile, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu