Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Toţi locatarii pavilionului 2, care va fi demolat, au primit repartiţii, unii în Mociur, alţii în Secu.

Pregătirea demolării pavilionului 2 de pe strada Oituzului, din cartierul Muncitoresc, un vechi aşezământ social al Reşiţei, a generat şi nemulţumiri pentru unii dintre vechii locatari. Municipalitatea i-a însţiinţat pe locatari vizavi de luarea deciziei de a demola imobilul, oferindu-le spre închiriere locuinţe renovate, disponibile în cartierul Mociur. Numai că una dintre familii a refuzat oferta şi a solicitat, în schimb, o locuinţă în Secu, pe str. Barajului nr. 11.

„În urma unei deplasări efectuate de responsabili ai administraţiei publice locale în Secu şi a cererii depuse, aprobată în Comisia Socială de Analiză a Solicitărilor de Locuinţă, s-a stabilit închirierea locuinţei situate pe str. Barajului nr. 11 către această familie, fiind întocmit şi contractul de închiriere“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Potrivit documentului, este vorba despre un caz social extrem – cu mulţi copii, cu părinţi care trăiesc în concubinaj etc. –, care a trecut prin mai multe anchete sociale necesare acordării de burse şcolare şi de rechizite pentru copii. Nu însă şi pentru acordarea ajutorului social, întocmirea tuturor documentelor fiind refuzată de capul familiei, care nu a dorit să presteze muncă în folosul comunităţii, aşa cum cere legea în schimbul banilor plătiţi de Guvern.

„De asemenea, menţionăm faptul că, periodic, familiei în cauză i s-au acordat şi ajutoare de urgenţă. Astfel, în anul 2014 această familie a beneficiat de două ori de astfel de ajutoare, în cuantum de 400 de lei, acordate prin Dispoziţiile nr. 642/10.03.2014 şi respectiv nr. 2833/04.11.2014 ale Primarului municipiului Reşiţa, potrivit prevederilor H.C.L. nr. 34/28.01.2014“, ne informează Departamentul de Presă al municipalităţii. În plus, după evacuarea de pe Oituzului, familia a mai beneficiat de un ajutor de urgenţă, de 500 de lei.