Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este consideraţia şefului Serviciului Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Caraş-Severin, cms. şef Davidoiu.

Cu câteva zile în urmă, în accepţiunea cetăţenilor, a intrat în vigoare noul Cod Rutier. De fapt, este vorba doar despre o fixare a regulamentelor. „Aşa-numitele noutăţi erau deja prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă 195, iar Hotărârea 480 n-a făcut altceva decât să aducă în concordanţă prevederile cu regulamentul de aplicare. Sunt precizări, fără elemente de noutate, nici faptul că traversarea pe zebră pe bicicletă e interzisă, nici motocicliştii care nu au voie să meargă unul lângă altul, nici transportul persoanelor în stare de ebrietate nu sunt noutăţi. Modificarea regulamentului nu face altceva decât să explice modul în care se aplică legea, să lărgească puţin explicaţia. Ansamblul legal, izvorât din bunul simţ şi din experienţa acumulată, nu trebuie cunoscut doar de poliţişti, ci de toată lumea”, a precizat comisarul şef Decebal Davidoiu. Poliţiştii consideră că sunt binevenite clarificările aduse de hotărâre, cu precădere cele legate de posibilitatea conducerii unui tractor cu masa de 3.500 de kilograme cu o remorcă uşoară de către posesorii de permise de categoria B.

„Clarificările nu lasă loc de întors şi erau necesare. E bine că s-a respectat ce se promisese, referitor la cei care au urmat cursurile de legislaţie rutieră, ce sunt recunoscute pentru obţinerea permiselor pentru mopede, AM. Sunt avantaje şi pentru cetăţeanul respectiv, şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. E un fapt demonstrat: nu ne mai interesează legislaţia rutieră după ce-am obţinut permisul, decât dacă îl pierdem şi dăm testarea pentru a reduce perioada de suspendare…”, a mai amintit Şeful Poliţiei Rutiere.

Flavius Rotariu

2 Comments

  1. pici traseul mai dai inca odata sala. aici nu am inteles. in rest Seful Politiei Circulatie are dreptate. conducatorii auto nu mai respecta semnele, marcajele, disciplina in trafic.

  2. gresit d-le cms. sef! nu ai ce sa uiti daca nu sti, intr-un cuvant nu se stie codul rutier. aaa…cum se obtine permisul de conducere este o alta poveste.

Adaugă comentariu