Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări au desfăşurat zilele trecute mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă, ocazie cu care a fost depistaţi cu şedere ilegală trei cetăţeni străini: un ucrainean, un sârb şi un ecuadorian.

În urma verificărilor s-a constatat că aceştia au intrat legal pe teritoriul României în baza permiselor de şedere sau a dreptului de şedere într-unul din statele membre ale Uniunii Europene, iar la expirarea termenului nu au părăsit ţara şi nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia. Ca urmare, pe numele cetăţeanului ucrainean a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriului României valabilă 15 zile, ecuadorianului i s-a acordat o comunicare de părăsire a teritoriului României cu valabilitate de trei zile, iar sârbul a fost îndrumat să se prezinte la sediul biroului în vederea reglementării situaţiei sale juridice, fiind membru de familie al unui cetăţean român.

Totodată, persoanele depistate au fost sancţionate contravenţional cu avertismente. Biroul pentru Imigrări Caraş–Severin va continua organizarea unor astfel de acţiuni, privind combaterea şederii ilegale.

Sursa foto: expressdebanat.ro

Adaugă comentariu