Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai mulţi dintre chiriaşii societăţii s-au plâns de majorarea exagerată ce va opera de la 1 martie.Un mărţişor deloc dezirabil va fi dat de UCMR chiriaşilor săi, pentru că de mâine chiriile vor fi aproape triplate. Astfel, dacă până în prezent locatarii garsonierelor de pe Calea Caransebeşului ce aparţin societăţii, locuinţe cu suprafeţe ce depăşesc cu puţin 20 de metri pătraţi, au plătit o chirie de 87 de lei lunar, de acum încolo vor fi obligaţi să achite 50 de euro. Oamenii se plâng de faptul că societatea doar adună banii, dar nu le-a oferit condiţii, şi că au preluat spaţiile locative într-o stare deplorabilă, fără uşi şi ferestre, şi că ei sunt singurii care au investit în îmbunătăţiri, nicidecum proprietarii.

„Ca urmare a procedurii de insolvenţă în care se găseşte compania UCM Reşiţa, se impune renegocierea şi chiar denunţarea contractelor defectuoase încheiate de companie în trecut. Această măsură, pe lângă multe altele ce au fost luate în ultimul an, are ca scop maximizarea veniturilor companiei. În acest context, s-a impus şi adiţionarea contractelor de chirie existente, prin majorarea, începând de vineri, 1 martie 2013, a preţului chiriei la locuinţele proprietatea UCM Reşiţa, situate în zona Căminelor, chirii ce nu au mai fost majorate în ultimii şapte ani“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu

6 Comments

 1. Maximizarea veniturilor companiei din banii de chirii este doar in capu lu Borza. Directorasu asta marunt care se plimba si el pe la camin este tare mic ca vad ca nu scoate un cuvant. Sa ne vanda domle locuintele ca tot am investit in ele si toti suntem de acord ca facem ceva sa nu pierdem si banii pe care i-am bagat in casa in care stam. Toti am facut fotografii cum arata camera cand am primit-o de la Udrea si se vede cum arata acum. Noi o sa cerem despagubire de la UCMR. Sa vedem cum umbla conducerea cu noi prin instanta. Sa se duca sa ne caute de lucru nu a ne ceara bani si pe aerul din camera .

 2. Mi se pare corect. Chirii din astea modice poti cere de la stat, dar nu de la particular.
  Daca UCMR este tratat ca si o firma privata, cand este vorba de indatoriri, mi se pare corect ca UCMR sa se comporte si la chirii ca si un privat.

 3. @bibanu, dar cine te-a pus sa faci imbunatatiri intr-o locuinta in care stai cu chirie?
  Acum mai vrei si drepturi de proprietar? De ce? Pentru ca ai facut tu investitii in locuinta?
  De cand un proprietar trebuie sa-i vanda locuinta unui chirias care a facut investitii in locuinta?
  Si ce daca ai facut poze inainte de a intra in locuinta? Daca ai facut investitii in locuinta asta iti da dreptul de proprietate?
  Ti-a cerut cineva sa faci investitia?

 4. Tu ce lingau esti. Am facut investitii cu acordul proprietarului in baza unei cerei, ca altfel nu aveam voie sa modific nimic asa cum de fapt scrie si in contractul de chirie. Dar tu esti prea prost ca sa stii ce scrie acolo si se pare ca te-a pus seful tau sa dregi busuiocul. De unde stii ce ne-a promis conducera UCMR cand ne-a dat apartamentul? Ai fost acolo cu noi? Asa ca nu te mai baga in ciorba altuia.

 5. Adrian Copilu Minune, baga din top ca vad ca stii sa canti. UCMR nu este tratat ca o firma privata este o firma privata, dar nu este firma care sa fac avere din contractele de chirii, pentru ca unii stam in caminul asta de pe vremea aia comunista cand era camin de nefamilisti si UCMR l-a primit de la stat nu l-a construit el ca sa poata sa faca ce vrea. Privatul care isi investeste banii in locuinte si construieste blocuri pe care le inchiriaza angajatilor poae sa rupa contractul cand vrea muschii lui si sa puna ce pret crede, da pe catanga ce vrei ma sa ceri. Bai ciripoi esti depasit de situatie nu mai plagi cantecul, lasal pe autor sa cante. Daca nu are de lucru lasa ca e bine sa le vanda ca investitia a fost zero.

 6. @bibanu, eu nu am spus ca tu ai facut imbunatatirile ilegal. Presupun ca le-ai facut cu acordul proprietarului. Dar asta nu inseamna ca UCMR trebuie sa-ti vanda tie apartamentul. Si nici nu il obliga sa nu modifice chiriile.
  De ce ai impresia ca nu stiu care sunt regulile de la UCMR?

Adaugă comentariu