Caraş-Severin, Romania

 BĂILE HERCULANE – Relaxare, odihnă şi tratament, toate acestea pentru cei care aleg să-şi petreacă concediul pe Valea Cernei.

Cum vara aceasta s-a dovedit a fi una extrem de călduroasă, staţiunea de pe Valea Cernei rămâne refugiul perfect pentru zilele toride care, cu siguranţă, nu ne vor ocoli nici în perioada următoare. Pentru operatorii de turism din zonă, intervalul cuprins între 15 iulie şi 15 august este cel mai profitabil.

„Vorbim despre vârful acestui sezon, şi de aceea gradul de ocupare al staţiunii este de 90% în cursul săptămânii, şi de 100% în weekend. Majoritatea turiştilor sunt din judeţele învecinate Caraş-Severinului – Timiş, Dolj, Mehedinţi, Hunedoara – dar şi turişti străini veniţi la tratament“, ne-a declarat Nicuşor Vasilescu, primarul din Băile Herculane.

Pe lângă băile termale sulfuroase şi curele cu ape minerale, turiştii pot face excursii pe traseele din jurul oraşului. Se ajunge uşor la Crucea Albă şi Izvorul Jelaru, dar nici platoul Coronini nu este departe. Nu trebuie ratate ruinele băilor romane, Grota Haiducilor, Grota cu Aburi, Izvorul principesei Elisabeta, ori barajul Ivanul şi Cheile Corcoaiei.

În funcţie de unitatea de cazare aleasă, dar şi de confortul pe care turistul şi-l doreşte, tarifele în staţiunea Băile Herculane sunt asemănătoare cu cele de pe litoralul românesc. În această perioadă, camera dublă într-o pensiune de trei stele costă 100 de lei, iar pentru grupurile mai mari de 15 persoane se fac reduceri de până la 50 de lei de persoană. De asemenea, două nopţi de cazare în cameră cu pat matrimonial, pensiune completă şi o şedinţă de relaxare, costă 265 de lei de persoană, în timp ce pentru cinci nopţi, cu demipensiune şi tratament cu trei proceduri la recomandarea medicului, turistul nu plăteşte mai mult de 650/persoană. Pentru un sejur de zece zile, tratament şi relaxare, cazarea costă puţin peste 1.600 de lei/persoană.

Pentru ca turiştii să nu ocolească staţiunea nici în sezonul rece, administraţia locală are în derulare un proiect ambiţios: construirea unui aquaparc pe platoul Coronini, care să funcţioneze pe tot parcursul anului, şi care se doreşte să fie cel mai modern parc acvatic din ţară. Din toamnă, potrivit primarului, vor începe şi lucrările la reţeaua de apă şi canalizare a staţiunii.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu