Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu mai puţin de 145 de posturi în domeniul hotelier-gastronomic au fost puse la dispoziţia românilor interesaţi.

Ramura EURES pentru ţara noastră dispune de 145 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza o selecţie la Sibiu, în zilele de 5 şi 6 septembrie. Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn, împreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust, oferă locuri de muncă pentru urmatoarele meserii: barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) şi manager restaurant à la carte, respectiv personal de serviciu pentru organizare banchet (zece posturi).

Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar, angajatorii germani solicită persoane care au calificarea profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune sau foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2). Angajarea se face pe o perioadă de şase luni, începând cu octombrie 2013, respectiv din aprilie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1.500-2000 de euro brut lunar pentru ospătari, între 1850 şi 1950 de euro pentru barmani şi între 1500 şi 2.100 de euro pentru bucătari, în funcţie de calificare şi de experienţa profesională. Timpul de lucru este de 40-45,5 ore pe săptămână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit sau contra cost (la un nivel de 270 de euro pe lună), iar întreţinerea poate fi gratuită, negociabilă sau pe cont propriu.

Pentru posturile de manager restaurant à la carte şi personal de serviciu pentru organizare banchet, sunt solicitate persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C2, cât şi cunoştinte bune de limba engleză, nivel B2, precum şi calificare şi experienţă în domeniu.

Cărăşenii interesaţi de posturile disponibile se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Caraş-Severin (tel. 0255/212160) pentru a fi înregistraţi în baza de date pentru munca în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu