Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O delegaţie sârbă s-a aflat joi în municipiul de pe Bârzava pentru un proiect în domeniul turismului.

Delegaţia a fost condusă de Zorana Vladu, directorul Asociaţiei de Turism din Pancevo, doctor în turism şi preşedinte al Asociaţiei Internaţionale de Carnaval.

„Colaborarea noastră durează de mai mult timp, atât cu autorităţile reşiţene, cât şi cu cele cărăşene, încă dinaintea înfrăţirii dintre oraşul nostru şi Reşiţa. În cadrul întâlnirii cu delegaţia cărăşeană, ce a avut loc cu trei săptămâni în urmă, la Carnavalul Internaţional de la Pancevo, am decis să dezvoltăm relaţiile culturale şi bilaterale pe mai multe domenii româno-sârbe. Prezenţa noastră de azi în Caraş-Severin, la Consiliul Judeţean, are ca obiectiv special semnarea unui proiect transfrontalier cu titlul «Măsuri concrete pentru dezvoltarea şi promovarea turismului în Banat»”, a declarat pentru Jurnal de Caraş-Severin Zorana Vladu. Proiectul include dezvoltarea identităţii regionale în Banat, pe ambele maluri ale Dunării, cu accent pe turism.

„Sperăm să îndeplinim cu succes obiectivele propuse şi să creăm un alt proiect, ulterior, pe baza experienţelor acumulate în viitoprul apropiat”, a mai adăugat şeful delegaţiei sârbe.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu