Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Nici măcar tradiţionalii noştri cotropitori nu mai vor să rămână pe plaiuri mioritice, optând pentru vestul Europei. Nu mai puţin de 11 cetăţeni turci, călăuziţi de doi afgani şi de un român, au trecut frontiera dinspre Serbia, fiind prinşi în ţara noastră, pe DN 57, între Oraviţa şi Moraviţa. Intenţia lor era să ajungă ilegal într-un stat occidental.

Totul s-a întâmplat în 22 octombrie, în jurul orei 3.15, când poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care mergeau pe jos, dinspre frontieră, spre DN 57.

Poliţiştii de frontieră au monitorizat deplasarea grupului până în momentul în care au observat că cei în cauză intenţionau să urce într-un autoturism staţionat, care îi aştepta. Imediat, colegii noştri au intervenit, iar persoanele respective au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că grupul era format din 11 cetăţeni turci şi doi cetăţeni afgani, dintre care zece adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, şi trei minori cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani, iar şoferul autoturismului staţionat este un cetăţean român în vârstă de 19 ani. La cercetări, cetăţenii turci au declarat faptul că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, cu ajutorul celor doi cetăţeni afgani, urmând a fi preluaţi de cetăţeanul român din apropierea frontierei de stat, şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia. În cauză, cetăţenii turci sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul autoturismului şi cei doi cetăţeni afgani pentru trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

A.M.