Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 8-10 iunie 2012, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni cu aparatele radar pe drumurile din judeţ pentru a preveni săvârşirea ilegalităţilor privind circulaţia pe drumurile publice.

„Şi de această dată, obiectivul principal al acestor activităţi îl reprezintă asigurarea unui climat de siguranţă rutieră sporită pe drumurile publice, combaterea neregulilor referitoare la depăşirea autovehiculelor şi viteza de deplasare“, a precizat ag. pr. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate şoferilor care au apăsat pedala de acceleraţie prea mult depăşind viteza legală de deplasare, numărul acestora ridicându-se la 229, iar alţi trei conducători de vehicule pentru că au fost depistaţi la volan deşi au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunilor, au fost controlate 53 de autovehicule înmatriculate în străinătate, conducătorii a 40 dintre ele au primit procese-verbale de contravenţie. Poliţiştii au reţinut zece permise de conducere, din care două pentru viteză, şase pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi două pentru alte încălcări. În cele trei zile de acţiuni, au fost constatate nouă infracţiuni.

În cadrul acţiunii Tispol desfăşurată în perioada 4-10 iunie, 524 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, în zece dintre acestea rezultatele fiind pozitive. Patru conducători auto s-au ales cu dosare penale pentru conducerea de autovehicule având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu