Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Problema parcărilor din Govândari, cel mai aglomerat cartier reşiţean, s-ar putea acutiza după introducerea tramvaiului, prin lărgirea carosabilului.

Linii, spaţii verzi, benzi de circulaţie, toate vor fi regândite în Govândari odată cu reintoducerea tramvaiului. Un filmuleţ realizat asupra proiectului arată că, în zona Kaufland, ambele linii pornesc, una lângă cealaltă, de pe o laterală de drum, ajungând mai apoi mijlocul arterei, separate de un spaţiu verde. De o parte şi de cealaltă a liniilor, vor fi câte două benzi de circulaţie, spaţii verzi, piste de biciclişti şi alei pietonale. Parcările par, însă, înghiţite de proiect. Întrebat asupra subiectului, primarul Ioan Popa ne-a explicat că locurile de parcare de pe Bulevardul Republicii nu vor dispărea. Cel puţin nu în totalitate…

„Între Intim şi Victoria nu e cazul, lucrurile rămân aşa cum sunt acum, adică nu sunt locuri de parcare, a explicat edilul. Şi între Victoria şi Kaufland, majoritatea parcărilor vor fi întoarse longitudinal. Adică nu vom mai avea parcări piepten sau parcări spic. Vom avea parcări longitudinale, la două locuri de parcare, un copac, şi tot aşa, astfel încât să păstrăm media de un copac la 6, 7, 10 metri, şi să începem să umbrim bulevardele. Un bulevard care are copaci pe el are temperatura medie cu 15 grade mai joasă decât unul care nu are. Şi ne vom asuma nişte înjurături ale unor oameni care nu vor mai avea locuri de parcare“.

Întrebat ce copaci ar prefera pentru Govândari, edilul a răspuns: „ Între Victoria şi Kaufland, eu, sincer, aş pune arţar roşu. În special în Micro III, o linie de arţar roşu“.