Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița s-a înscris și în acest sezon în campionatele organizate sub egida Federației Române de Handbal.

Una dintre echipele cu pretenții la fazele superioare ale întrecerii este cea de juniori II de la Traian Vuia Reșița. Repartizată în Seria H a Campionatului Național de Handbal al Juniorilor II, echipa reșițeană se dovedește a fi cea mai bună dintre cele patru competitoare. După două turnee, elevii profesoarei Lucia Moruț conduc în clasament cu punctaj maxim. Reșițenii au 18 puncte, după turneele de la Reșița (luna septembrie 2013) și Timișoara (30 noiembrie-1 decembrie 2013). În primul turneu, reșițenii au înregistrat următoarele rezultate: 39-19 cu CSS Lugoj, 32-14 cu LPS Banatul Timișoara și 32-22 cu Unirea Sânnicolau Mare. În cel de-al doilea turneu, desfășurat la Timișoara, handbaliștii reșițeni au obținut tot trei victorii: 37-14 cu CSS Lugoj, 41-27 cu LPS Banatul Timișoara și 43-33 cu Unirea Sânnicolau Mare.

Iată și lotul pe care mizează în general prof. Lucia Moruț: Marius Băniță, Gabriel Țicală, Bogdan Pop, Raul Heimbach, Raul Puia-Krucsai, Marius Drăgănescu, Adrian Ionescu, Elian Apostol, Eduard Belchite, Dorian Ionescu, Alexandru Nicolicea, Narcis Nicolau. O parte dintre acești sportivi evoluează și în echipa de juniori I, pregătită de prof. Eva Todoruț, dar și la prim-divizionara CS Caraș-Severin, nu mai puțin de șase handbaliști având dublă legitimare: Raul Heimbach, Denis Ionescu, Sebastian Sonohat, Raul Puia-Krucsai, Marius Drăgănescu și Elian Apostol.

„Ca antrenor, îmi doresc foarte mult să ajung cu sportivii mei la turneul final și să urcăm pe podium, spune profesoara Lucia Moruț. Acolo va fi foarte greu pentru că deja sunt în țară mai multe echipe private. Și echipele private pot să-și permită să-și aducă cei mai buni jucători din țară. Dar eu am încredere în copiii mei. Anul trecut au făcut o figură frumoasă, chiar dacă au fost mai tineri cu un an sau chiar doi decât adversarii lor. Iar acum nici nu se pune la îndoială ca să nu urcam pe podium, pentru că într-adevăr sunt niște copii deosebiți și muncesc foarte mult, sunt serioși, iar rezultatele vorbesc de la sine.”

Următorul turneu din Campionatul Național de Handbal al Juniorilor II, Seria H, va fi în perioada 1-2 martie, în organizarea CSS Lugoj.

Carmen Dobre

Adaugă comentariu