Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa reșițeană a participat la cel de-al doilea turneu de sală al CN de Handbal al Juniorilor I, Seria E.

Echipa de handbal juniori I a Liceului Teoretic Traian Vuia Reșița a susținut recent, la Alba Iulia, primele meciuri oficiale din anul 2015. Cel de-al doilea turneu de sală al Campionatului Național de Handbal al Juniorilor I, Seria E, a programat trei meciuri pentru elevii profesoarei Lucia Moruț. Întrecerea a debutat în forță, chiar cu derby-ul primelor două clasate și al principalelor aspirante la șefia seriei, Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița și LPS Târgu Jiu.

Reșițenii erau neînvinși înaintea acestui meci, având punctaj maxim din meciurile disputate până atunci în campionat, însă erau la egalitate de puncte cu gorjenii, care aveau un meci mai mult decât handbaliștii de la Traian Vuia. Cele șapte victorii înregistrate până în acel moment de echipa reșițeană în primul turneu de sală și în turul din Seria E au cuprins și succesul de pe teren propriu din etapa a cincea a turului, 27-24 cu rivalii de la LPS Târgu Jiu.

Aceștia își doreau revanșa, pe când reșițenii vizau continuarea rezultatelor pozitive. O nouă întâlnire directă a avut loc la Alba Iulia, dar de această dată LPS Târgu Jiu a câștigat în fața Reșiței, cu 33-25. Elevii profesoarei Lucia Moruț și-au revenit însă repede și au obținut victorii categorice în următoarele două meciuri din turneul de sală, ceea ce i-a adus din nou la egalitate de puncte și de partide disputate cu echipa din Târgu Jiu, întrucât aceasta a stat în ultima etapă.

Astfel, Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița a zdrobit pe ASC Lugoj cu 40-26 și pe CSS Hunedoara cu 60-19! În urma rezultatelor din turneul de sală de la Alba Iulia, pe primele două locuri ale clasamentului Seriei E se află LPS Târgu Jiu și Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița, ambele cu câte 27 de puncte. Ambele echipe sunt calificate deja în turneul semifinal, rămâne însă de văzut de pe ce poziții, pentru că mai sunt de disputat și meciurile din retur. Acesta va începe pe 15 februarie, reșițenii urmând să joace în prima etapă acasă cu LPS Liceul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia.