Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa de handbal juniori I a Liceului Teoretic „Traian Vuia“ Reșița reintră în competiții.


La sfârșitul acestei luni se reia Campionatul Național de Handbal al Juniorilor I. În Seria E, din care face parte și echipa Liceului Teoretic Traian Vuia Reșița, este programat cel de-al doilea turneu de sală, Federația Română de Handbal atribuind organizarea celor de la LPS Liceul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia. Handbaliștii reșițeni s-au pregătit din 5 ianuarie pe plan local sub îndrumarea profesoarei Lucia Moruț, fiind hotărâți să facă meciuri bune și în acest an, pentru îndeplinirea obiectivului, calificarea la turneul semifinal. Întrecerea de la Alba Iulia este programată în perioada 30 ianuarie – 1 februarie, echipa reșițeană având programate trei partide: derby-ul cu LPS Târgu Jiu (30 ianuarie, ora 17), cu ASC Lugoj (31 ianuarie, ora 16) și cu CSS Hunedoara (1 februarie, ora 10).

Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița se află la egalitate de puncte cu LPS Târgu Jiu în fruntea clasamentului, având și un meci mai puțin disputat decât echipa gorjeană și șansa de a se desprinde de aceasta în ierarhia Seriei E. „Am încredere în elevii mei că se vor mobiliza și vor face meciuri bune, a spus prof. Lucia Moruț. Mă bazez pe antrenamentele pe care le-am desfășurat și pe seriozitatea băieților. Prin intermediul Jurnal de Caraș-Severin vreau să-i mulțumesc colegei mele Eva Todoruț pentru că m-a ajutat la antrenamente, întrucât săptămâna trecută m-am operat la ochiul drept. Referitor la echipă, ne-am fixat ca obiectiv calificarea în turneul semifinal, un obiectiv pe care l-am îndeplinit deja și ar fi frumos și, de ce nu, meritat, ca această calificare să fie de pe primul loc al clasamentului seriei în care ne aflăm. Lupta se va da în continuare între echipele clasate pe locurile 1-3, între noi, LPS Târgu Jiu și LPS Banatul Timișoara. Cred că pentru ocuparea primului loc, lupta se va da între Târgu Jiu și Reșița. Sper să fie bine și să rămânem pe locul I.“

Șapte partide au disputat reșițenii în primul turneu de sală și în turul campionatului, având tot atâtea victorii, care le-au adus statutul de echipă neînvinsă. Practic, Traian Vuia Reșița este singura formație din Seria E care nu a cunoscut înfrângerea, dovedindu-și supremația și în meciul direct cu principala contracandidată, LPS Târgu Jiu, învinsă în municipiul de pe Bârzava cu 27-24. La echipa reșițeană au revenit de curând și Elian Apostol și Eduard Bechite, care au efectuat în această lună un nou stagiu de pregătire cu lotul național de cadeți.

 

Adaugă comentariu